Auguszta
-3 °C
2 °C

Újpest Debrecen 3-1

2003.07.28. 20:38
A bajnokság első fordulójának záró találkozóján megérdemleten nyert a végig fölényben játszó Újpest, a teljesen szétesett Debrecen ellen.
Az újpestiek már az első perctől kezdve fölényben futballoztak, s ennek köszönhetően a vezetést is hamar megszerezték, sőt a 26. percben megduplázták előnyüket. A debreceniek vérszegény és elképzelés nélküli játékáról mindent elmond, hogy az első félidőben mindössze egyszer lőttek kapura.

A második félidőben kiegyenlítettebb lett a játék, hiszen a hazaiak már nem erőltették a támadásokat, de továbbra is az ő akaratuk érvényesült. Ahogy telt-múlt az idő, az újpestiek egyre inkább csak az eredmény tartására törekedtek, ám a vendégek váratlanul szépítettek, a gyors újpesti válasz azonban megpecsételte sorsukat. A debreceniek nagyon rossz napot fogtak ki, játékukból hiányzott az átütő erő és az ötletesség, így az Újpest teljesen megérdemelten győzött.

7. perc: Juhár bal oldali beadását követően a legmagasabbra ugró Tamási csak centikkel fejelt a jobb felső sarok mellé.

10. perc: Urbán egy saját térfélen szerzett labdával megiramodott a debreceni kapu felé, majd kiugratta Kovács Zoltánt, akinek 18 m-es bombája a keresztlécről vágódott a hálóba (1-0).

20. perc: Böőr a 16-os sarkáról próbálkozott, de bal alsó sarokba tartó lövése nem okozott gondot Vlaszáknak.

26. perc: Szanyó lövése egy debreceni védőről Farkas elé pattant, aki 17 m-ről egyből a bal alsó sarokba bombázott (2-0).

30. perc: Urbán 23 m-es, jobb felső sarokba tartó szabadrúgását Tomic bravúrral szögletre mentette.

65. perc: Sándor T. 8 m-es bombájába Juhár vetődött bele, s az irányt változtató labda a felső léc érintésével hagyta el a játékteret.

79. perc: egy bal oldali, debreceni szögletet követően Éger Tamásira fejelte a labdát, s így az a kapu bal oldalába vágódott, öngól (2-1).

82. perc: Kovács Z. Rósa Henriktől kapott egy nagyszerű passzt, és az újpesti csatár a jobb alsó sarokba gurított (3-1).

85. perc: Selymes Farkast buktatta, s Ábrahám játékvezető felmutatta neki a második sárga lapot, majd az ezzel járó pirosat is.

NB I., 1. forduló
Újpest FC - Debreceni VSC-MegaForce 3-1 (2-0)
Megyeri út, 4000 néző, V: Ábrahám

gólszerzők: Kovács Z. (10., 82.), Farkas (26.), illetve Tamási (79., öngól)
kiállítva: Selymes (85.)
sárga lap: Urbán (21.), illetve Dombi (41.), Selymes (51., 85.), Éger (90.)

Újpest FC:
Vlaszák - Szélesi, Tamási, Urbán, Juhár - Simek, Farkas, Erős K., Polonkai (Rósa H. a szünetben) - Szanyó (Bükszegi 71.), Kovács Z. (Rajczi 88.)

Debreceni VSC-MegaForce:
Tomic - Dombi, Éger, Szekeres T., Selymes - Böőr, Vincze G., Sándor T., Madar (Habi 64.) - Sumudica (Kiss a szünetben), Halmosi (Andorka 79.)