Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

Újpest-Sopron 1-3

2003.08.02. 22:09
Múlt heti győzelme után az Újpest nem tudta megismételni játékát a Sopron ellen, és megérdemelt vereséget szenvedett a taktikusan játszó vendégek ellen.
Hazai támadásokkal kezdődött a mérkőzés - Kovács és Tokody is hibázott -, mégis a vendégek jutottak előnyhöz. Tóth Mihály kiváló átadással szöktette Baumgartnert, aki rávezette a labdát a kifutó Vlaszákra, és a kapuba gurította.

A pihenőre azonban nem tudtak a vendégek előnnyel menni, mert egy szögletet követően Kovács a kapufára fejelt, a visszapattanó labdát Szanyó könnyedén továbbította a kapuba fél méterről.

A fordulás után ismét a Sopron vezetett. A csereként beállt Sira első labdaérintésre gólt szerzett. Tiber passza után a csatár Vlaszákkal állt szemben, elsőre belelőtte a labdát, a kipattanót viszont a hálóba bombázta. Negyedórával a vége előtt Balaskó is betalált, így pedig eldőlt a meccs. Az ugyancsak csereként beállt játékos tíz méterről lőtte ki a hosszú sarkot, a labda a kapufát is érintette.

Jegyzőkönyv:
Újpest FC - Matáv-Sopron 1-3 (1-1)
Megyeri út, 4000 néző, V: Sápi
Újpest FC: Vlaszák - Szélesi (Erős a szünetben), Urbán, Tamási, Juhár - Simek, Farkas B., Szanyó, Polonkai (Bükszegi 66.) - Kovács Z., Tokody (Rósa H. a szünetben)
Matáv-Sopron: Milinte - Grósz, Bagoly, Lambulic, Pető - Baumgartner (Sira 54.), Pintér, Lazic, Tiber (Balaskó 67.) - Tóth M., Sipos (Hanák 29.)
gólszerzők: Szanyó (43.), illetve Baumgartner (25.), Sira (55.), Balaskó (76.)
sárga lap: Tóth M. (14.), Bagoly (36.)