Lehel
17 °C
27 °C

ZTE-MTK 1-3

2003.08.02. 20:07
A bajnoki címvédő MTK könnyedén verte a tavalyi első Zalaegerszeget, így továbbra is hibátlan mérleggel rendelkezik. A ZTE továbbra is pont nélküli.
Miután Békéscsabán kínos vereséggel kezdett a ZTE, az első hazai meccsén nem is lehetett más a célja, minthogy az MTK ellen javítson. Megnyugtatóan hathatott a játékosokra, hogy a főszponzor, e-on magyarországi igazgatója további támogatásáról biztosította a klubot. Igaz hozzátette: eredmények kellenek cserében.

Ha eredmények lesznek is idén, az MTK ellen igen keveset mutattak a zalaiak. Noha az első félidőben Kenesei kétszer is vezetéshez juttathatta volna a kékeket, előbb mellélőtt, majd Végh bravúrral hárított.

Aztán második helyzetét értékesítette a bajnoki címvédő. (Az elsőt Silva hagyta ki, fejesét Bardi szép vetődéssel védte.) Czvitkovics Rednic baloldalról belőtt labdáját a tizenhatos vonalán megszelídítette, és tíz méterről okosan helyezett a jobb alsóba.

Kenesei kevéssel a félidő lefújása előtt egyenlíthetett volna, de miután kilépett a védők közül, Végh mellett már nem tudta ellőni a labdát, a kapusról azonban Gyánó elé pattant, aki nem találta el az üres kaput.

A fordulás után a ZTE nem tudott ritmust váltani, az MTK pedig kedvenc játékát, a kontrát játszhatta, és kifejezetten eredményesen. Vérbeli középső védő híján a hazai védelem szétesett, Silva és Lengyel pedig könyörtelenül kihasználta a kínálkozó alkalmat.

Előbbi nyolc méterről higgadtan passzolt a kapuba, miután Czvitkovics lövését nagy bravúrral ütötte ki Bardi. Utóbbi pedig Silva "kétkapufás" fejese után egy méterről gurította a hálóba a gólvonalon táncoló labdát.

A ZTE becsülettel hajtott, és számos kihagyott lehetőség után Kenesei két perccel a vége előtt a tizenhatos vonaláról - ballal - a léc alá csavart.

Jegyzőkönyv:
Zalaegerszegi TE-MTK FC 1-3 (0-1)
Zalaegerszeg, 6000 néző, V: Makai
Zalaegerszegi TE: Bardi - Kocsárdi, Balog, Kral - Babati (Koplárovics 67.), Molnár, Vincze O. (Nagy L. 62.), Egressy (Józsi 46.), Szamosi - Kenesei, Gyánó
MTK FC: Végh - Molnár, Komlósi, Juhász, Füzi Á. - Czvitkovics, Zavadszky (Pisont 46.), Zabos (Halmai 46.), Rednic (Szabó 77.) - Lengyel, Silva
Gólszerzők: Kenesei (89.), illetve Czvitkovics (30.), Silva (54.), Lengyel (72.)
sárga lap: Gyánó (11.), Kral (12.), illetve Juhász (47.)