Krisztina
18 °C
24 °C

Pécs-Békéscsaba 3-0

2003.08.03. 20:16
Az élvonalba visszakerült Pécs az első félidőben Horváth Gyula révén kétgólos előnyt szerzett a Békéscsaba ellen, és ez döntőnek bizonyult.
Az újonc Pécs egyértelműen azzal a szándékkal lépett pályára, hogy hazai pályán is megörvendeztesse szurkolóit a Videoton elleni első fordulóbeli pontszerzés után. Lendületesen is kezdtek Mártonék, és az első gólra tíz percet kellett várni. Akkor Sipos jó ütemű átadásával Horváth Gyula léphetett ki a védők közül, rávezette a labdát Simunic kapusra, és okosan elemelte felette.

A Békéscsaba nem találta a ritmust, saját kapuja elé szorult, és szinte törvényszerűen újabb gólt kapott. A 24. percben Márton szöglete után röviden mentettek a védők, a labda ismét az egykori válogatott játékoshoz került, aki újra beadott, a Berdó jól fejelte vissza a labdát, az érkező Horváthnak pedig nem volt nehéz dolga. Supka Attila már az első félidő vége előtt cserélt, de változás alig állt csapatának játékába.

A második félidőben sem változott a játék képe, Horváth Sándor és Gyula révén újabb gólokat lőhetett a Pécs, de mindketten hibáztak. A biztos hazai győzelem nem forgott veszélyben, kivált, mert Hofmann nagy ziccerben hibázott. Az utolsó percben aztán Erős Gábor remekbeszabott íveléssel megadta a kegyelemdöfést a Békéscsabának, amelyik meg sem tudta közelíteni egy héttel ezelőtti játékát.

Jegyzőkönyv:
Pécsi MFC-Békéscsabai Előre FC 3-0 (2-0)
Pécs, 3500 néző, V: Szabó Zs.
Pécsi MFC: Németh - Sipos, Pavicevic, Dienes, Kulcsár - Berdó, Márton (Bajusz, 68.), Pest K., Horváth S., Mihalecz (Sketiani, a szünetben) - Horváth Gy. (Erős G., 75.)
Békéscsabai Előre FC: Simunic - Schindler, Vilotic, Udvari, Bujáki - Kovács N. (Hoffmann, 63.), Bánföldi (Valentényi, 57.), Kovács B., Vincze Z. - Faragó, Tóth Gy. (Javrujan, 36.)
Gólszerzők: Horváth Gy. (10., 24.), Erős G. (90.)
Sárga lap: Márton (17.), Horváth S. (55.), illetve Kovács B. (1.), Faragó (13.), Bujáki (27.), Udvari (45.)