Oszkár
20 °C
29 °C

Egy magyar volt a Manchester legjobbja Amerikában

2003.08.04. 14:04
A Manchester United egyesült államokbeli turáján bebizonyította, van élet Beckham után is. A négy győzelemmel zárult mérkőzéssorozaton jelentős szerepet játszott a csapat frissen igazolt kapusa, a magyar felmenőkkel is bíró Tim Howard.
Amikor hosszas huzavona után David Beckham a Real Madridhoz szerződött, a fanyalgók úgy gondolták, a Manchester Unitednek nehéz lesz pótolni őt. Nos, az angol csapat amerikai túrája épp ennek ellenkezőjét mutatja. Giggsék eddig négy találkozót játszottak és régen látott pazar játékkal verték az összes ellenfelüket.

Győzelmek meggyőző játékkal

Először a skót Celtic hajtott fejet a manchesterieknek (4-0), majd a mexikói Club America és egy újabb sima győzelem (3-1) következett. Harmadik találkozójukon az idei Bajnokok Ligája-döntős Juventust verték meglepő könnyedséggel (4-1), majd a Barcelona elleni 3-1-es siker zárta az egyesült államokbeli bemutató mérkőzések sorozatát, melyen a M.U. valamennyi mérkőzését 60-70 ezres közönség előtt játszotta.

Az első találkozón még Roy Carroll védett, a további három meccsen pedig már a nyáron szerződtetett Tim Howard állt a kapuban. A manchesteriek július közepén kötöttek négyéves szerződést az amerikai labdarúgó-válogatott magyar állampolgársággal is rendelkező kapusával.

A New York/New Jersey MetroStarstól érkezett játékosnak édesanyja révén van magyar útlevele, s új klubja legalább 1.2 millió fontot fizetett érte a játékjoggal rendelkező MLS-nek, vagyis az Egyesült Államok profi bajnokságáért felelős szervezetnek.

Parádé "hazai pályán"

Manchesterben eddig három kapus, Fabien Barthez, Roy Carroll és Ricardo López versengett az egyes számú mezért, de az amerikai túrán Howard olyan teljesítményt nyújtott, mely után nem lenne meglepő, ha az idény során legtöbbször az ő nevével kezdődne a manchesteri összeállítás.

Howard meglepetésre a Juventus ellen mutatkozott be, egykori sikerei helyszínén, New Yersey-ben. Talán rajongóit is meglepte teljesítményével, mindenesetre az angol lapok felsőfokban írtak teljesítményéről. És hogy nem véletlen teljesítményről volt szó, azt igazolta a Barcelona elleni összecsapáson, amikor ismét a mezőny legjobbja volt.