Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

Tizenhárom meccs már teltházas a jövő évi Eb-n

2003.08.05. 13:19
Még közel egy év van hátra a portugáliai labdarúgó Európa-bajnokságig, mégis akadnak olyan találkozók, melyekre már elfogytak a belépők. Ez a nyitómeccsre, a két elődöntőre és a döntőre nézve még érthető is, azonban olyan teltházas találkozók is akadnak, melyeken egyelőre nem lehet tudni, ki lép pályára.
Még 312 nap van a 2004-es labdarúgó Európa-bajnokság rajtjáig, azonban már így is akadnak olyan találkozók, melyekre nem lehet jegyet szerezni. A szurkolók érdeklődése minden előzetes várakozást felülmúl, így nem meglepő, hogy a harmincegy találkozó közül tizenhárom már biztos telt ház előtt fog zajlani.

A június 12. és július 4. között sorra kerülő kontinensviadalra eddig több mint 270 ezer jegy kelt el, többnyire internetes rendelésen. Az internetes jegyértékesítésnek egyébként is nagy teret szánnak, az 1.2 millió jegyből összesen 450 ezer darabot szeretnének ily módon eladni. (Az interneten keresztül azonban csak november 24-ig tudnak jegyhez jutni a szerencsések.)

Jegyárak:
Valamennyi stadionban azonos jegyárak vannak, az esemény rangjához igazodva. Így az összes csoportmeccsen 100, 55 és 35 eurós belépők vannak, míg a negyeddöntők mind a négy helyszínen 135, 70 és 40 euróba kerülnek. A két elődöntőn 160, 90 és 50 euróba kerülnek a jegyek, míg a döntőt 270, 145, valamint 85 euróért lehet a helyszínen megnézni.

Az szinte természetesnek tűnik, hogy a nyitómérkőzésre (melyen a hazaiak játszanak egy egyelőre még ismeretlen ellenféllel) elfogyott már az összes belépő. Ugyancsak nem számít meglepetésnek, hogy két negyeddöntőre, a két elődöntőre és a döntőre sem lehet már jegyet kapni.

Azon szintén nem lehet csodálkozni, hogy a hazaiak valamennyi csoportmeccsére sem lehet már bejutni, ugyanakkor Portóban úgy fogytak el a csoportmeccsekre szánt jegyek, hogy még nem lehet tudni, kik is alkotják a csoportot. Azonban még így is van elég jegy, igaz a legtöbbjük első kategóriás, azaz a legdrágábbak közül való.