Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Szabics: Életemben nem lőttem még két gólt egy perc alatt

2003.08.05. 09:05
Szabics Imre első Bundesliga-meccsén - csereként - két góllal járult hozzá a BL-induló Stuttgart idegenbeli sikeréhez. Az Indexnek elmondta: sokáig nem szeretne kispados lenni. Teljesítményével helyet követelt magának a forduló válogatottjában.
"Ennél szebb Bundesliga-bemutatkozásra álmomban sem számíthattam" - mondta az Indexnek a Stuttgart csatára, Szabics Imre, aki a válogatottbeli debütálásán is két góllal járult hozzá a csapat sikeréhez.

Magath őt tartja a legveszélyesebb csatárának

"Még soha nem lőttem egy perc alatt két gólt, az csak tetézi a boldogságomat, hogy épp a Stuttgart színeiben sikerült véghez vinnem ezt a bravúrt" - értékelte a Rostock elleni teljesítményét.

A szaklapok által a svábok legjobb igazolásának tekintett Szabics azt is elárulta, hogy kifejezetten örül edzője, Felix Magath azon vélekedésének, miszerint a keretben helyet kapó csatárok közül a kapu előtt őt tartja a legveszélyesebbnek. "Legyen mindig így, és akkor egyikünk sem csalódik" - magyarázta.

Nem készül külön Király Gábor ellen

A válogatott támadó azt sem titkolta, hogy szeretne mihamarabb kezdőként is pályára lépni, mert arra nem lehet garancia, hogy csereként rendre ilyen eredményes tud lenni. "Nem szeretném sokáig a kispadot koptatni" - jegyezte meg.

"A következő Hertha elleni meccsre nem készülök különösebben Király Gabi ellen, hiszen a gólokat mindegy ki lövi, ha a gárda eredményes, és képes teljesíteni a célkitűzést, vagyis újra nemzetközi kupában indul a következő szezonban" - mondta.

Grazból is sokan felhívták

A BL főtábláján szereplő Stuttgart vezetői úgy vélekednek, hogy csapatuk képes lehet arra, hogy az első körből továbbjusson, és Szabics szerint is reális erre az esély.

A légiós felvetésünkre elárulta, korábbi, grazi csapattársai közül néhányan azonnal felhívták a meccs után, ami nagyon jólesett neki. "Korsós Gyuri is az elsők között gratulált." Mint ismert: Szabics kevés játéklehetőséget kapott, majd elküldték az osztrák csapattól, miután a télen nem hosszabbította meg idén lejáró szerződését. "Szerintem az lett volna a korrekt, ha az elnök is gratulál, de ez nem történt meg" - összegzett.