Sára, Márió
2 °C
4 °C

A Celticért játszik az MTK

2003.08.06. 09:23
Megint egy olyan mérkőzés előtt áll egy magyar kupacsapat, amelyiken ciki, ha nem képes kivívni a továbbjutást. A papírforma szerint az MTK-val nem esik meg ez a szégyen, és a következő Bajnokok Ligája-körben - a Celtic ellen - már a főtábla lesz a tét.
A múlt héten a HJK Helsinki az MTK elleni odavágón olykor közelebb állt a döntetlenhez, mint a 3-1-es vereséghez, ám az utolsó percben a magyar bajnokcsapat belőtte harmadik gólját, és némiképp megnyugtatta az érte szorítókat.

Kétgólos előnnyel elkezdeni a visszavágót igencsak pozitívnak tűnik, de azt pontosan tudják a magyar játékosok, hogy gólt kell lőniük, különben akár még meleg percek is várhatnak rájuk az egyébként hűvös finn estében.

Meddig jut az MTK?

 • 66
  A Celtic ellen esik ki
 • 28
  Kiesik a Helsinki ellen
 • 25
  A skót csapat sem lesz akadály
 • 11
  UEFA-kupát nyer
 • 10
  Két pont a BL-ben
Nem vitás, hogy a kétgólos előny nem altathatja el a mieinket, mert a finn társulat korántsem lebecsülendő, ráadásképpen legutóbbi bajnokiját a Lahti ellen 2-0-ra nyerte, ami ugye, épp elég lenne a továbbjutáshoz.

Igaz az MTK is meglehetősen jó formában van, két győzelemmel kezdte a bajnoki idényt. Az esélyek egyértelműek, Egervári Sándor ennek megfelelően már gyűjti a következő ellenfél, a legutóbbi UEFA Kupa-döntő egyik résztvevőjének, a skót Celticnek a videókazettáit. Mégha az öltözőben, csakúgy, mint tavaly a ZTE esetében tilos Henrik Larssonékról beszélni.

De hát azt mindenki tudja, hogy az alapvető cél ez, és ha a skótok le is győzik Halmaiékat, az UEFA-sorozat ott maradhat vigaszként. A Magyar televízió az előzetes tervek ellenére nem közvetíti az összecsapást.

Várható kezdőcsapatok:
Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló
Pohjola-stadion, 18 ó, V: Delevics (szerb-montenegrói)
Helsinki: Vilnrotter-Babócsy - Peltola, Heinola, jensen, Aalto - Zenell, Nylund, Sund, Kallio - Kottila, Mäkelä
MTK: Végh - Pusztai, Komlósi, Juhász, Füzi - Zavadszky, Halmai, Jezdimirovics, Szabó - Torghelle, W. Silva