Oszkár
20 °C
29 °C

A szerencsésebb csapat győzött Siófokon

2003.08.08. 19:46
A Siófok győzelmét hozta az NB 1 harmadik fordulójának nyitótalálkozója, melyen egy majdnem megszünt csapat, egy újonccal találkozott.
A vendég szombathelyiek kezdték aktívabban a találkozót, azonban komoly helyzetet nem tudtak kialakítani a siófoki kapu előtt. Az első komolyabb lehetőség mégis a Siófok előtt adódott, de Sitku kapáslövését bravúrral védte Balogh. Az eset utáni szögletnél Lőrinc lerántotta Hegedűst, így a játékvezető jogosan ítélt büntetőt a hazaiak javára. A 11-est Györök nagy erővel lőtte a jobb alsó sarokba, így Balogh hiába ért bele, nem tudott hárítani.

A folytatásban is Détári Lajos csapata volt a kezdeményezőbb, de nem tudott egyenlíteni. Vagy Tüskéék céloztak rosszul, vagy Csernyánszky védett bravúrosan. A második negyvenöt percben is a Haladás játszott támadóbb szellemben, de egy felesleges sárgalap - Czeglédi nem engedett elvégezni egy szabdrúgást -, miatt emberhátrányba került, hiszen a cserejátékosnak ez rövid időn belül a második volt.

Az utolsó negyedórában a vendégek mindent egy lapra téve kitámadtak, így a hazaiak bátran kontrázhattak. Az ellentámadások hatékonyságát növelte, hogy Csertői Aurél két friss csatárt is beállított, de úgy tűnt több gól már nem születik a találkozón. A lefújás előtt három perccel aztán egy jobb oldali szabadrúgás után Filipovics érkezett a legjobb ütemben és a hálóba fejelt.

A szombathelyiek pech-sorozatát jól mutatta az utolsó percben elvégzett szabadrúgás, amikor Tóth Péter csavart balról kapura, ám a labda a két kapufa találkozásáról pattant ki.

Siófok-Haladás 2-0 (1-0)
Siófok, 1000 néző. Vezette: Világi

Siófok: Csernyánszki - Radics, Kuttor, Hegedűs, László (Kőrösi, 76.) - Györök (Mészáros, 70.), Kovács P., Vörös, Usvat - Csordás, Sitku (Filipovic, 66.)

Haladás: Balogh T.- Farkas A., Lőrinc, Horváth R. (Zöld, 61.) , Farkas V. - Kincses, Dubecz 4 (Kovács A., 46.), Kaj 4 (Czeglédi, 46.), Szabó Z. - Tüske, Tóth P

Sárga lap: Györök (43.), László (66.), Csordás (91.) ill. Lőrinc (16.), Horváth R. (20.), Czeglédi (56.),
Piros lap: Czeglédi (62.)