Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Az újonc győzött a bajnok otthonában

2003.08.09. 22:04
Úgy tűnik Egervári Sándor, az MTK mestere mindent a BL-selejtezőre tesz fel, így egy tartalékos csapattal állt ki az újonc Pécs elklen. Az eredmény nem őt igazolja. Javítási lehetőség szerdán, a Celtic ellen.
Egy eddig soha nem látott összeállításban lépett pályára a bajnoki címvédő MTK, de ez sem gátolta meg abban, hogy már a tizedik percben előnybe kerüljenek. A pécsi kaputól 21 méterre jutottak szabadrúgáshoz a kék-fehérek és Szabó Ottó mesterien csavart a bal felső sarokba.

Nyolc perccel később hasonló helyről próbálkozhattak újra a hazaiak, de Pisont kísérletét védte Németh. A legnagyobb vendéglehetőség a 40. percben adódott, de a kilépő Horváth nem csak a kapuson, de a kapun is átemelte a labdát.

A szünetben mindkét együttes cserélt, több rutinos játékos, így pályára lépett Illés, Halmai, a túloldalon pedig Márton is. A cserék minden bizonnyal a vendégeknek jöttek be jobban, hiszen az 57. percben Horváth Gyula kiugratása után Pest Krisztiánt két védővel a nyakán lépett ki és a kapujából kiinduló Szántai mellett 17 méterről a kapu közepébe helyezett.

Szűk negyedórával később pedig már vezetett a Pécs. Pest Krisztián egy esernyőcsellel csapta be Illést - ilyen után még az ifi I-ben is leszidják a játékost - , majd még a labda leesése előtt, mintegy 40 méterről bombázott kapura. A labda jócskán meglepte a kapujából kinn álló Szántait, aki felett a hálóba hullott.

MTK FC-Pécsi MFC 1-2 (1-0)
Hidegkuti-stadion, 2500 néző, V: Fábián

MTK FC: Szántai - Molnár (Halmai a szünetben), Komlósi, Pandur, Szabó - Czvitkovics (Silva 66.), Zabos, Pisont (Illés a szünetben), Rednic - Torghelle, Lengyel

Pécsi MFC: Németh - Sipos, Bajusz, Dienes, Szabados - Berdó (Jokisic 60.), Pavicevic, Horváth S. (Márton a szünetben), Mihalecz (Szekeres 75.) - Pest, Horváth Gy.

gólszerzők: Szabó (9.), illetve Pest (56., 70.)
sárga lap: Torghelle (76.), Pandur (78.), Szabó (82.), illetve Berdó (14.)