Ágnes
-1 °C
2 °C

Kovács duplájával nyert az Újpest

2003.08.09. 20:34
A kezdeményezőbb és aktívabb Újpest megérdemelten tartotta otthon a három pontot. A tavalyi bajnok ZTE három forduló után pont nélkül áll.
Meddő újpesti mezőnyfölény jellemezte a találkozó első negyedóráját, melynek végén az újpestiek első számú kedvence Kovács Zoltán talált a hálóba. Simek erőtlen lövését kezelte le a válogatottnál is számításba vett támadó, majd Csóka mellett befordult és ballal a kapuba bombázott.

A gól után aktívabb lett a vendég Zalaegerszeg, de komolyabb veszélyt nem tudott teremteni Vlaszák kapuja előtt. A "feltámadt" ZTE minden bizonnyal Erőst bosszantotta a legjobban, aki többször is belerúgott Keneseibe, következmények nélkül.

A második negyvenöt percben a hazaiak inkább kontrákra rendezkedtek be, de Molnár teljesen feleslegesen kiállítatta magát, így újult erővel támadni kezdtek. Mindkét edző támadókat cserélt, de míg a vendégek az egyenlítésért, a hazaiak előnyük növelése érdekében támadtak.

Gólt végül ismét csak Kovácsnak sikerült szerezni, aki a lefújás előtt nem sokkal Farkas remek labdájával egyedül lépett ki, majd a kiinduló Bardi felett a léc alá helyezett.

Újpest FC-Zalaegerszegi TE 2-0 (1-0)
Megyeri út, 3000 néző, V: Hajdó
Újpest FC: Vlaszák - Szélesi, Tamási, Juhár, Nagy G. - Simek (Bükszegi 73.), Farkas, Erős K. (Cseri 63.), Polonkai (Tokody 58.) - Kovács Z., Szanyó

Zalaegerszegi TE: Bardi - Kocsárdi, Csóka, Kral, Szamosi - Babati (Nagy L. 58.), Molnár, Balog, Vincze O. (Szíjártó 91.) - Kenesei, Gyánó (Józsi 77.)

gólszerző: Kovács Z. (15., 82.)
sárga lap: Erős K. (23.), illetve Molnár (14., 61.), Balog (51.), Szamosi (57.), Kenesei (57.)
kiállítva: Molnár B. (61.)