Gusztáv
-4 °C
1 °C

Négy remek perc

2003.08.23. 21:26
Üres lelátók, reménytelenül helyezkedő védők, egy szép lövés, és egy szép gól az örökrangadón. A Fradi a negyedik fordulóban szerezte meg első győzelmét, a bajnok MTK viszont a BL-selejtezőkkel együtt zsinórban negyedik vereségét szenvedte el.
Az MTK harmadik, az FTC tizenkettedik helyen várta a magyar foci első zártkapus örökrangadóját. A Fradi utolsó helyéhez ugyan az előző bajnokság zárófordulójában kitört botrány miatt levont hat pont is kellett, de a zöldek "alapból" is csak kilencedikek lettek volna.

Tartják a formájukat

Ami semmi a bajnoki címvédő MTK formájához képest: szoros vereség Finnországban és otthon a Pécstől, majd 0-4 a Celtic elleni BL-selejtezőn. A két csapat pedig nagyjából ott folytatta, ahol Békéscsabán illetve a Népstadionban abbahagyta: igazságos eredmény lett volna, ha egyszerre mindkettő sok góllal kikap a másiktól.

Az első félórában konkrétan egyszer sem lőttek kapura, a legnagyobb szám Lipcsei távoli szabadrúgása volt a huszonhetedik percben, amely csak fél méterrel ment mellé. Aztán a harmincadik percben Torghelle gólhelyzetbe került, de ehhez is elsősorban a - szerdai válogatott meccshez hasonlóan - homályban futkározó Dragoner kellett, akinek sikerült teljesen elnéznie Füzi beívelését, így az MTK-csatár teljesen egyedül fejelhetett öt méterről, Szűcs azonban remek refleksszel védett.

Juhász lecsúszik az indításról

Egy perccel később Juhász Dragoner-színvonalú helyezkedéssel csúszott le Gera egyébként tényleg nagyon okos indításáról, Sasu így váratlanul egyedül törhetett kapura, és bár annyira izgult, hogy majdnem sikerült a kapujából kiszaladó Véghbe lőnie, a labda végül csak begurult a kapus lábai között. (1-0)

A negyvenedik percben vezetett Fradi-támadás aztán minden korábbi meglepetést felülmúlt. A hazaiak mégicsak legmozgékonyabb játékosa, a román Sasu szaladt fel a jobboldalon, és pont ahogy lendületből az MTK tizenhatosának jobb sarkához ért, de még nem volt lesen, egészen precíz ütemű, szépen ívelt beadást kapott balról. Nagyszerű labda volt, de ekkor jött a döbbenet: Sasu egy pattanás után jobbal a keresztléc alá bombázott, Végh pedig nagyon ügyes mozdulattal védett. Teljesen úgy tűnt mintha futballoznának.

Dragoner lecsúszik az ívelésről

Elképesztően felpörögtek az események, mert négy perccel később újabb nagyszerű jelenetet láthatott a pár tucat hivatalból jelenlévő néző. Füzi joggal kalkulált Dragoner reménytelen helyezkedésével, és nem is csalatkozott, amikor a saját térfeléről, kiváló íveléssel indította a Fradi tizenhatosánál álló Torghellét. Az MTK csatára pedig egyrészt jobbal át tudta venni a labdát, másrészt még mielőtt az leesett volna be tudta vágni a Szűcs lábai között. (1-1).

Komoly futball élményeket kellett feldolgozniuk tehát a játékosoknak az első félidő után, úgyhogy nem csoda, hogy az egész második félidőben ezzel voltak elfoglalva. A teljes érdektelenség ellen egyedül Pusztai Olivér tett, aki az MTK tizenhatosán belül teljesen értelmetlenül rúgta össze Penksa bokáit. A tizenegyest Gera a balra vetődő Végh mellett a jobb sarokba lőtte.

Öt perccel a meccs lefújása előtt ismét Gera virított, amikor kifejelte Füzi szabadrúgását. "A játék nem dominált ezen a mérkőzésen" - nyilatkozta a meccs után Garami József, az FTC edzője, és igaza volt.

NB-I., 4. forduló
Ferencvárosi TC-MTK FC 2-1 (1-1)

Üllői út, zárt kapuk mögött, Vezette: Bede

Ferencvárosi TC: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Kiss - Bognár, Lipcsei, Zováth, Leandro - Rósa D., Gera, Sasu (Penksa, 59.)
MTK FC: Végh - Pusztai (Rednic, 65.), Komlósi, Juhász, Füzi - Zavadszky, Halmai, Jezdimirovic (Pisont, 78.), Czvitkovics (Silva, a szünetben) - Torghelle, Illés
Gólszerzők: Sasu (31.), Gera (61. - 11-esből), illetve Torghelle (43.)
Sárga lap: Leandro (21.), Rósa (28.), Zováth (85.), illetve Halmai (20.), Pusztai (36.), Komlósi (58.)