József, Bánk
-7 °C
0 °C

Nehéz csoportban a Real Madrid és az Arsenal

2003.08.28. 16:06
A Real Madrid két korábbi győztessel, a legutóbbi UEFA-Kupa-első Portóval valamint a francia Marseille-jel került össze. Az Arsenalnak kétszer is Keletre kell utaznia, a címvédő Milan közepesen erős csoportot kapott. Szabics Imre csapata, a Stuttgart a Manchesterrel, a Panathinaikosszal és a Rangers-szel került egy négyesbe.
Miután az Európai Labdarúgó Szövetség(UEFA) délelőtt négy kalapba sorolta a Bajnokok Ligájának főtáblájára kerülő csapatokat, sejteni lehetett, hogy egy-két nagyon nehéz csoport születik. Kivált, mert a sorsolás irányított, vagyis egy országot egy kvartettben csak egy csapat képviselhetett.

Három athéni csapat - világszenzáció

Olaszország és Spanyolország négy-négy együttest delegált, Anglia, Franciaország és Görögország hármat. (Három athénit, ami szenzáció, hiszen egy város még nem adott a BL-be három alakulatot.) Két csapata indulhatott a törököknek, a németeknek, a belgáknak, a skótoknak és a hollandoknak, egy az oroszoknak, a portugáloknak, a cseheknek, az ukránoknak és a szerbeknek.

A sorsolást a monte-carlo-i Forum Grimaldiban bonyolították le, négy órakor. Elsőként a címvédő Milant sorolták be, az olaszok a H csoportba kerültek. Miután valamennyi első kiemelt megkapta a betűjelét, jöhettek a másodikok.

Három korábbi győztes egy csoportban

Ötödikként került elő a megerősödött Chelsea neve, és akkor már bizotassá vált, hogy olasz csapatot fog kapni. A Lazio lett a partnere. A harmadik kalapból először a két skót csapatot osztották be. A Glasgow Rangers a Manchesterhez került. A Marseille a Realnak jutott, így abban a csoportban három korábbi győztes kapott helyett. A negyedik kalapból a Partizan Belgrád csatlakozott hozzájuk.

Szabics Imre csapata, a Stuttgart látszatra könnyű csoportba került, hiszen a Manchesteren kívül a Rangers és a görög Panathinaikosz lett a riválisa. Magath együttese így könnyen tovább is juthat.

Az első fordulót szeptember 16-17-én rendezik meg. A meccsek közül a Milan-Ajax, a Bayern-Celtic, a Real-Marseille, a Juventus-Galatasaray és az Arsenal-Inter emelkedik ki.

A csoportbeosztás
A-csoport:Bayern München, Lyon, Celtic, Anderlecht
B-csoport:Arsenal, Inter, Dinamo Kijev, Lokomotiv Moszkva
C-csoport:Deportivo La Coruna, Eindhoven, AEK Athén, Monaco
D-csoport:Juventus, Galatasaray, Olympiakosz, Real Sociedad
E-csoport:Manchester, Panathinaikosz, Glasgow Rangers, Stuttgart
F-csoport:Real Madrid, Porto, Marseille, Partizan Belgrád
G-csoport:Lazio, Chelsea, Sparta Praha, Besiktas
H-csoport:Milan, Vigo, Ajax, Bruges