Hermina
15 °C
27 °C

Elképesztő Ferencváros

2003.08.28. 22:54
Ha létezik teljesen értelmetlen tétmérkőzés, akkor az FTC-Birkirkara UEFA-kupa-selejtező visszavágója az volt. Két héttel ezelőtt a Fradi 5-0-ra verte málta ellenfelét az odavágón, a továbbjutás tehát már korábban eldőlt. Csak ez lehet a zöld-fehérek mentsége arra rettenetes produkcióra, amit szerda este az üres Üllői úti stadionban előadtak. A tavalyi, Stuttgart elleni UEFA-kupa meccsen történt (egyébként valóban szerényebb) balhé miatt csak a csapatát Budapestre elkisérő száz máltai szurkoló láthatta a két gárda teljesen kiegyenlített játékát, majd a 91. percben Dragóner fejesgólját. Aki látta nem felejti el soha.
A hazai csapat ugyan a félidő jelentős részében mezőnyfölényben volt, kialakított helyzeteit azonban mind elhibázta, sőt, még büntetőből sem tudott a máltai kapuba találni.

A második félidőben sokkal kiegyenlítettebb volt a játék. A máltai együttes mezőnyben teljesen egyenrangú partnere volt az egyre több hibával futballozó Ferencvárosnak, és annak ellenére, hogy a ráadásban gólt kapott, győztesnek kijáró ünneplésben részesült kis számú, de lelkes közönségétől.

9. perc: Jovic került százszázalékos gólhelyzetbe, de a kapuval szemben nyolc méterre rosszul találta el a labdát, ami a bal kapufa mellett hagyta el a pályát.

14. perc: Penksát buktatták a vendégek tizenhatosán belül, a megítélt büntetőt Lipcsei erősen, de rosszul helyezve lőtte a jobb alsó sarok felé, és Haber vetődve ki tudta ütni a labdát.

21. perc: Szkukalek tört be a máltai tizenhatosra, balról lágyan a másik oldalon üresen álló Jovic felé ívelt, aki öt méterről előrevetődve az üres kapu mellé fejelt.

43. perc: Jovic egy védelmi hibát követően már csak a máltai kapussal állt szemben, de tizennégy méteres lövését Haber kiütötte.

44. perc: Briffa tizenkilenc méteres szabadrúgását Szűcs bravúrral tolta szögletre.

50. perc: Lipcsei tizenhét méteres szabadrúgását a jobb alsó sarok elől tolta szögletre a máltai kapus.

55. perc: Nwoko tizennyolc méterről laposan lőtt szabadrúgása után Szűcs csak másodszorra tudta megkaparintani a labdát.

91. perc: Jobboldali beívelés után a kapu előterében Dragóner ugrott a legmagasabbra, és balról öt méterről a kapu bal oldalába fejelt (1-0).

UEFA-kupa-selejtező, visszavágó
Ferencváros-Birkirkara FC (máltai) 1-0 (0-0)

Üllői út, 100 néző, Vezette: Stefan Johannesson (svéd)

Ferencváros: Szűcs Lajos - Dragan Vukmir (Adem Kapic 38.), Dragóner Attila, Kiss György, Bognár Zsolt - Lipcsei Péter, Zováth János (Leandro 77.), Szkukalek Igor, Rósa Dénes - Aleksandar Jovic (Marius Sasu 56.), Marek Penksa
Birkirkara FC: Justin Haber - Clint Micallef, William Camenzuli, Lucian Dronca, Roderick Briffa - Mark Anthony Bonnici, Lino Galea, George Mallia - Chucks Nwoko, Michael Galea (Roderick Sammut 83.), Haruna Doda (Matthew Calascione 71.)

gólszerző: Dragóner (91.)
sárga lap: Kapic (42.), Bognár (43.), illetve Bonnici (60.), Nwoko (67.)

továbbjutott: a Ferencváros 6-0-ás összesítéssel