Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Beckham kipakolt

2003.09.02. 13:03
"Ferguson miatt jöttem el Manchesterből" - állítja önéletrajzában David Beckham, és beolvas a United ünnepelt edzőjének.
David Beckham góllal mutatkozott be a hétvégén a Real Madridban, ám az angol közvélemény sokkal többet foglalkozik a válogatott csapatkapitányának közeljövőben megjelenő önéletrajzával, amelyből előzetesen közölt részleteket a The Sun.

'Mintha gengszerfilmben lettünk volna'

"Ferguson miatt jöttem el Manchesterből" - állítja Beckham, aki most először közöl részleteket a korábban többször is letagadott konfliktusról. Februárban két öltéssel kellett összevarrni a középpályás felrepedt szemhéját, mert az edzője - az akkori nyilatkozatok szerint véletlenül - fejenrúgta egy az öltöző padlóján heverő cipővel.

"Ferguson engem tett felelőssé az Arsenal elleni 2-0-s kupavereségért, összeszólalkoztunk, életemben először nem tudtam uralkodni magamon, úgy kellett lefogni a társaimnak, különben biztosan összeverekedünk. Mintha egy gengszterfilmben lettünk volna, finoman szólva is puskaporos volt a levegő."

Beckham azt sem tagadta, hogy az esetről nem beszélhetett, mert nem akarta megkockáztatni a csapatvezetés esetleges büntetését. "Szerencsétlen véletlen volt a sérülésem, ennyit mondhattam csupán, de a valóság az, amit leírtam" - magyarázta.

Ferguson kis híján felfalta a szemeivel

Az incidens után lett igazán feszült a viszonya a szakvezetővel, és a Real Madrid elleni elveszített BL-negyeddöntőn is úgy érezte, hogy a kiesésért őt hibáztatja a skót tréner, noha csak csereként állt be. "Amikor nem lőttem be a szabadrúgást kevéssel a vége előtt, a kispadon ülve is majd' felfalt a szemeivel" - emlékezett vissza.

Beckham: még mindig remeg a gyomrom

Beckham hat évvel ezelőtti életveszélyes megfenyegetéséről is ír. "Még a Worsley-i házamban laktam, amikor felnyitottam egy boritékot, amelyikben két pisztolygolyó volt. Jóllehet mindkettőbe az én nevem karcolva, mellékelt fecni szerint az egyiket Victoriának szánták. Még ma is remeg a gyomrom, ha eszembe jut az a pillanat. Álltam a biliárdasztalom mellett, amikor a golyók a posztóra huppantak. Ezt a tompa hangot mindmáig fel tudnám idézni." A rendőrségnek azóta sem sikerült kinyomoznia ki fenyegette meg a Beckham házaspárt.

Beckham a gyereknevelés problémáiról szólva elmondta: "igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy Romeo és Brooklyn ugyanolyan szeretetteljes és gondoskodó családban nőjenek fel, mint amilyenben Victoria és én élhettünk, de nem tudjuk hogyan védjük meg őket a folyamatos nyilvánosság okozta hátárnyoktól."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?