István, Vajk
17 °C
34 °C

Beckham kipakolt

2003.09.02. 13:03
"Ferguson miatt jöttem el Manchesterből" - állítja önéletrajzában David Beckham, és beolvas a United ünnepelt edzőjének.
David Beckham góllal mutatkozott be a hétvégén a Real Madridban, ám az angol közvélemény sokkal többet foglalkozik a válogatott csapatkapitányának közeljövőben megjelenő önéletrajzával, amelyből előzetesen közölt részleteket a The Sun.

'Mintha gengszerfilmben lettünk volna'

"Ferguson miatt jöttem el Manchesterből" - állítja Beckham, aki most először közöl részleteket a korábban többször is letagadott konfliktusról. Februárban két öltéssel kellett összevarrni a középpályás felrepedt szemhéját, mert az edzője - az akkori nyilatkozatok szerint véletlenül - fejenrúgta egy az öltöző padlóján heverő cipővel.

"Ferguson engem tett felelőssé az Arsenal elleni 2-0-s kupavereségért, összeszólalkoztunk, életemben először nem tudtam uralkodni magamon, úgy kellett lefogni a társaimnak, különben biztosan összeverekedünk. Mintha egy gengszterfilmben lettünk volna, finoman szólva is puskaporos volt a levegő."

Beckham azt sem tagadta, hogy az esetről nem beszélhetett, mert nem akarta megkockáztatni a csapatvezetés esetleges büntetését. "Szerencsétlen véletlen volt a sérülésem, ennyit mondhattam csupán, de a valóság az, amit leírtam" - magyarázta.

Ferguson kis híján felfalta a szemeivel

Az incidens után lett igazán feszült a viszonya a szakvezetővel, és a Real Madrid elleni elveszített BL-negyeddöntőn is úgy érezte, hogy a kiesésért őt hibáztatja a skót tréner, noha csak csereként állt be. "Amikor nem lőttem be a szabadrúgást kevéssel a vége előtt, a kispadon ülve is majd' felfalt a szemeivel" - emlékezett vissza.

Beckham: még mindig remeg a gyomrom

Beckham hat évvel ezelőtti életveszélyes megfenyegetéséről is ír. "Még a Worsley-i házamban laktam, amikor felnyitottam egy boritékot, amelyikben két pisztolygolyó volt. Jóllehet mindkettőbe az én nevem karcolva, mellékelt fecni szerint az egyiket Victoriának szánták. Még ma is remeg a gyomrom, ha eszembe jut az a pillanat. Álltam a biliárdasztalom mellett, amikor a golyók a posztóra huppantak. Ezt a tompa hangot mindmáig fel tudnám idézni." A rendőrségnek azóta sem sikerült kinyomoznia ki fenyegette meg a Beckham házaspárt.

Beckham a gyereknevelés problémáiról szólva elmondta: "igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy Romeo és Brooklyn ugyanolyan szeretetteljes és gondoskodó családban nőjenek fel, mint amilyenben Victoria és én élhettünk, de nem tudjuk hogyan védjük meg őket a folyamatos nyilvánosság okozta hátárnyoktól."