Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Női játékos az olasz bajnokságban

2003.09.04. 14:02
Miközben az olasz élcsapatok sztárjátékosokért harcoltak a nyáron, addig a Perugia leigazolta Moamer el-Kadhafi líbiai vezető 28 éves fiát, al-Szadi Kadhafit, most pedig az UEFA kupa győztes Hanna Ljunberg a legújabb kiszemelt. Aki történetesen nő.
A svéd Hanna Ljunberg lehet az első női labdarúgó, aki pályára lép komoly labdarúgó bajnokságban, az olasz élvonalban. Luciano Gaucci, a Perugia elnöke még júliusban jelentette be, hogy féléven belül minden bizonnyal leigazolnak egy női futballistát, és most úgy tűnik, hogy a 24 éves csatár lehet a szerencsés kiválasztott.

"Meggyőződésem, hogy a Perugia lesz az első olyan csapat a világon, amelyben női futballista is szerepel. A nőket ma már ugyanolyan jogok illetik meg, mint a férfiakat, és ez a stadionokra is igaz" - mondta Gaucci. Az előző szezonban 10. helyen végzett olasz csapat vezetői kifejezetten aktívak a klub marketingjében: három hónapja megszerezték Moamer el-Kadhafi líbiai vezető 28 éves fiát, al-Szadi Kadhafit.

Ljunberg jelenleg a női UEFA-kupa-győztes Umea IK csapatában játszik, nem mellesleg a svéd hölgyválogatott legeredményesebb futballistája. A nemzeti együttesben 88 mérkőzésen 48 gólt szerzett.

"Hihetetlenül hangzik, roppant furcsa, hogy éppen egy nőt akarnak leigazolni de nagyon különleges lenne, ha összejönne az átigazolás. Végül is jó ötlet, miért ne próbálhatnának ki egy nőt is. Nagy dicsőség lenne a Serie A- ban játszani, bár már az is nagy szó, hogy felvetődött a nevem és engem szemeltek ki" - mondta egy olasz hírügynökségnek a játékos.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?