Auguszta
-7 °C
0 °C

Gellei: Nyerni megyünk Rigába

2003.09.04. 13:00
"Nincs értelme a számolgatásnak, nyerni akarunk a lettek ellen" - mondta Gellei Imre a futballválogatott kapitánya. A kapitány elismerte: a legnagyobb téttel bíró meccs következik, mégsem a legnehezebb. Esélyeinket növeli, hogy Szabics Imre felépült sérüléséből, míg a lettek egyik legjobb játékosa megsérült.
A jövő szerdai sorsdöntő Európa-bajnoki selejtező előtt csütörtökön a Népstadionban találkozott a magyar válogatott keret. "A csapat valamennyi tagjában nagy bizonyítási vágy van, és mindenképpen élni szeretnénk az esélyünkkel" - hangsúlyozta sajtótájékoztatóján Gellei Imre szövetségi kapitány.

Nem akarunk számolgatni

Az állás:
1. Svédország 5 meccs/11pont
2. Magyarország 6/11
3. Lettország 5/10
4. Lengyelország 5/7
5. San Marino 7/0
"Jómagam is hallom lépten-nyomon, hogy a fél ország szorít értünk. Azt szeretném, ha az egész odafigyelne ránk, ezért ki kell jelentenem: nyerni megyünk Rigába. Az első meccsünk után azt mondta a lett kapitány, otthonukban majd megmutatják, hogy képesek bennünket legyőzni. Mi meg azt akarjuk megmutatni, hogy nemcsak San Marino ellen vagyunk képesek nyerni. Már csak azért is, mert egyelőre még nem akarunk számolgatni" - magyarázta.

Megjegyezte, a számolgatásra ráérünk akkor, ha csak döntetlent ér el csapata. Emellett ugyanakkor minimális célként jelölte meg, hogy a hátralévő két selejtezőn (a lettországi mérkőzés után a Lengyelország elleni hazai találkozóval zárja a selejtezőcsoportot a magyar válogatott) négy ponttal gazdagodik együttese.

A lagziban jól játszani

Hozzátette, hogy már selejtezők sorsolása után úgy kalkulált, hogy a lettek ellen be kell gyűjteni a hat pontot, és mindez nem változott, jóllehet a balti válogatott kétszer meglepetést okoztak. (Ikszeltek a svédekkel otthon, és idegenben verték a lengyeleket.)

"Mindegyik idegenbeli meccsünknek nagy volt a tétje, ám ennek a legnagyobb, mégsem ez a legnehezebb meccs" - értékelt. Kifejtette, hogy nem szeretné, ha ugyanúgy minősítenék csapatát, mint a szlovénok elleni legutóbbi meccset követően, amely "jól muzsikál, de a lagziban nem játszik jól".

Kérdéses a lettek legjobbjának játéka

"Jól és eredményesen kell futballoznunk, igazi arcunkat kell mutatnunk" - összegzett. Sajnálta, hogy Urbán nem tarthat a csapattal sérülése miatt, jó hír azonban, hogy Szabics Imre hétvégén szerzett sérülése tökéletesen rendbejött, így számíthat rá.

A játékosok azt hangoztatták, hogy nehezebb meccs vár rájuk, mint az itthoni volt - Szabics két és Gera góljával 3-1-re nyertek -, de mivel a csapat egységes, és elszánt, egyértelműen bíznak a győzelemben.

A lett válogatott szombaton Lengyelországgal mérkőzik, és a mérkőzést ágyéksérülése miatt várhatóan kihagyja egyik kulcsjátékosuk, a Southamptont erősítő Pahars. Döntően befolyásolhatja a lett-magyar kimenetelét a lengyelek elleni meccsük eredménye, ahogy egy esetleges újabb sérülés vagy kiállítás is.

A szerdai Lettország-Magyarország mérkőzést 20.00-tól élőben közvetíti az m1.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!