Magdolna
18 °C
27 °C

Hajdú B.: nem a pénz miatt váltottam

2003.09.10. 15:54
Nem elsősorban anyagi megfontolásokból fogadta el a BL-közvetítések jogát három évre megszerző Viasat ajánlatát az eddig Sport1-es Hajdu B. István. Interjú.
Index: A BL-meccsek közvetítési jogát megszerző csatorna régóta szerette volna leigazolni. Miért csak most írták alá a szerződést?

Hajdú B.: A Viasat és a Sport1 között megmerevedtek az álláspontok, utóbbi meccseket szeretett volna kapni értem. A Viasat így engem keresett meg és visszautasíthatatlan ajánlatot tett. Itt azonban nem valami hatalmas összegre kell gondolni.

Index: Ez így kicsit misztikusan hangzik..

Hajdú B.: Pedig mindenki elhiheti, hogy egy évi huszonöt alkalomról szóló szerződés nem versenyezhet egy egész éves szerződéssel. A szerződés legfontosabb pontja, hogy nem kizárólagos, azaz bárhol és bármikor vállalhatok más munkát, ha az nem ütközik a BL - közvetítésekkel, melyek többségében helyszíni közvetítés lesz. Ez azt jelenti, hogy évente lesz 340 napom, amikor azt csinálhatok, amit akarok.

Index: Mit szóltak eddigi munkahelyén?

Hajdú B.: Nem örültek a döntésemnek, de megértették. Szeptember 15-ig még a Sport1 munkatársa vagyok, akkortól pedig kölcsönös megegyezéssel bontunk szerződést. Harag nélkül jöttem el, és felajánlottam, hogy visszajárok segíteni, de erre nem tartanak igényt.

Index: Miután "szabadidejében" odamegy dolgozni ahova akar, felvetődik: mekkora szerepe volt a döntésében, hogy jövőre olimpia van, melyet kizárólag az MTV közvetít?

Hajdú B.: Gondoltam rá, de nem ez játszotta a főszerepet a döntésemben. Ajánlkozni senkinek nem fogok, de szerintem mindenkinek egyszerűbb - ha véletlenül engem akar -, akkor csak velem kell megállapodnia.

Index: Milyen beleszólása van, hogy az adott fordulóból melyik találkozót közvetítsék?

Hajdú B.: Nem én döntöm el, de kikérik a véleményem. Az igazgatótanács igyekszik minden fordulóból a legvonzóbb összecsapást választani. Ez adott esetben lehet akár a Dinamo Kijev-Lokomotív Moszkva találkozó is, ha abban a fordulóban annak van a legnagyobb tétje.

Index: A csatorna az élőben közvetített meccsek után az adott játéknap összefoglalóját is leadja. Ennek ki lesz a hangja?

Hajdú B.: Minden egyes élőben közvetített meccs után egy adott találkozóról egy hosszabb, 30-40 perces összefoglalót adunk, majd a többi meccsről rövidebbeket. Azt azonban hogy kinek a "hangjával", még nem döntötte el a vezetőség.

Index: Hol kezdi Viasat-os pályafutását?

Hajdú B.: Az első fordulóban kedden a Milan-Ajax, majd szerdán az Arsenal-Inter összecsapást közvetítem a helyszínről.