Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hajdú B.: nem a pénz miatt váltottam

2003.09.10. 15:54
Nem elsősorban anyagi megfontolásokból fogadta el a BL-közvetítések jogát három évre megszerző Viasat ajánlatát az eddig Sport1-es Hajdu B. István. Interjú.
Index: A BL-meccsek közvetítési jogát megszerző csatorna régóta szerette volna leigazolni. Miért csak most írták alá a szerződést?

Hajdú B.: A Viasat és a Sport1 között megmerevedtek az álláspontok, utóbbi meccseket szeretett volna kapni értem. A Viasat így engem keresett meg és visszautasíthatatlan ajánlatot tett. Itt azonban nem valami hatalmas összegre kell gondolni.

Index: Ez így kicsit misztikusan hangzik..

Hajdú B.: Pedig mindenki elhiheti, hogy egy évi huszonöt alkalomról szóló szerződés nem versenyezhet egy egész éves szerződéssel. A szerződés legfontosabb pontja, hogy nem kizárólagos, azaz bárhol és bármikor vállalhatok más munkát, ha az nem ütközik a BL - közvetítésekkel, melyek többségében helyszíni közvetítés lesz. Ez azt jelenti, hogy évente lesz 340 napom, amikor azt csinálhatok, amit akarok.

Index: Mit szóltak eddigi munkahelyén?

Hajdú B.: Nem örültek a döntésemnek, de megértették. Szeptember 15-ig még a Sport1 munkatársa vagyok, akkortól pedig kölcsönös megegyezéssel bontunk szerződést. Harag nélkül jöttem el, és felajánlottam, hogy visszajárok segíteni, de erre nem tartanak igényt.

Index: Miután "szabadidejében" odamegy dolgozni ahova akar, felvetődik: mekkora szerepe volt a döntésében, hogy jövőre olimpia van, melyet kizárólag az MTV közvetít?

Hajdú B.: Gondoltam rá, de nem ez játszotta a főszerepet a döntésemben. Ajánlkozni senkinek nem fogok, de szerintem mindenkinek egyszerűbb - ha véletlenül engem akar -, akkor csak velem kell megállapodnia.

Index: Milyen beleszólása van, hogy az adott fordulóból melyik találkozót közvetítsék?

Hajdú B.: Nem én döntöm el, de kikérik a véleményem. Az igazgatótanács igyekszik minden fordulóból a legvonzóbb összecsapást választani. Ez adott esetben lehet akár a Dinamo Kijev-Lokomotív Moszkva találkozó is, ha abban a fordulóban annak van a legnagyobb tétje.

Index: A csatorna az élőben közvetített meccsek után az adott játéknap összefoglalóját is leadja. Ennek ki lesz a hangja?

Hajdú B.: Minden egyes élőben közvetített meccs után egy adott találkozóról egy hosszabb, 30-40 perces összefoglalót adunk, majd a többi meccsről rövidebbeket. Azt azonban hogy kinek a "hangjával", még nem döntötte el a vezetőség.

Index: Hol kezdi Viasat-os pályafutását?

Hajdú B.: Az első fordulóban kedden a Milan-Ajax, majd szerdán az Arsenal-Inter összecsapást közvetítem a helyszínről.