Judit
3 °C
7 °C

Gellei: Senki nem nyújtott átlag felettit

2003.09.11. 11:32
Gellei Imre a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csalódottan nyilatkozott a lettektől elszenvedett Európa-bajnoki selejtező után. Azonban kijelentette: továbbra is bízik a csapatban és reméli, a lengyelek legyőzősővel sikerül megszerezni a pótselejtezőt érő második helyet a csoportban.
"A lettek eddig senkinek nem rúgtak kettőnél több gólt, úgyhogy az eredmény jól jellemzi védelmünk szerdai teljesítményét" - értékelt Gellei Imre szövetségi kapitány a magyar labdarúgó válogatott teljesítményét a lettektől elszenvedett 3-1-es vereség után. Gellei kapitánysága alatt egyébként a magyar válogatott még egyetlen meccsen sem kapott három gólt.

A magyar kapitány roppant csalódott volt az elveszített meccs után, mert már-már tendenciát lát abban, hogy ha jól játszik a csapat, sosem tud nyerni. "Azért is fáj ez a vereség, mert bíztató kezdés után senki nem nyújtott átlag felettit" - folytatta.

"A második gólt tartom a legnagyobb hibának, mert az szinte sokkolta a csapatot, de a védekezésben egyébként is rengeteget hibáztunk. A lettek három éve játszanak együtt, tudtuk mi az erősségük, mik a gyengéik, mégsem tudtunk nyerni. A kivárásra és a gyors kontrákra játszottak és ez be is jött nekik. Lépéselőnybe kerültek a lettek de úgy érzem még van esélyünk a második hely megszerzésére" - zárta összefoglalóját.

Aleksandars Starkovs lett kapitány mérhetetlenül boldog volt, hiszen a győzelemmel még maradt esélye csapatának a második hely megszerzésére. "Tudtuk, hogy ha győzni akarunk, elsősorban Lisztest és Szabicsot kell kivonni a magyarok játékából. Ez úgy érzem sikerült is, hiszen a Budapesten két gólt is szerző Szabics nem tudott komoly helyzetbe kerülni".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?