Vilhelmina
12 °C
28 °C

Gellei: Senki nem nyújtott átlag felettit

2003.09.11. 11:32
Gellei Imre a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csalódottan nyilatkozott a lettektől elszenvedett Európa-bajnoki selejtező után. Azonban kijelentette: továbbra is bízik a csapatban és reméli, a lengyelek legyőzősővel sikerül megszerezni a pótselejtezőt érő második helyet a csoportban.
"A lettek eddig senkinek nem rúgtak kettőnél több gólt, úgyhogy az eredmény jól jellemzi védelmünk szerdai teljesítményét" - értékelt Gellei Imre szövetségi kapitány a magyar labdarúgó válogatott teljesítményét a lettektől elszenvedett 3-1-es vereség után. Gellei kapitánysága alatt egyébként a magyar válogatott még egyetlen meccsen sem kapott három gólt.

A magyar kapitány roppant csalódott volt az elveszített meccs után, mert már-már tendenciát lát abban, hogy ha jól játszik a csapat, sosem tud nyerni. "Azért is fáj ez a vereség, mert bíztató kezdés után senki nem nyújtott átlag felettit" - folytatta.

"A második gólt tartom a legnagyobb hibának, mert az szinte sokkolta a csapatot, de a védekezésben egyébként is rengeteget hibáztunk. A lettek három éve játszanak együtt, tudtuk mi az erősségük, mik a gyengéik, mégsem tudtunk nyerni. A kivárásra és a gyors kontrákra játszottak és ez be is jött nekik. Lépéselőnybe kerültek a lettek de úgy érzem még van esélyünk a második hely megszerzésére" - zárta összefoglalóját.

Aleksandars Starkovs lett kapitány mérhetetlenül boldog volt, hiszen a győzelemmel még maradt esélye csapatának a második hely megszerzésére. "Tudtuk, hogy ha győzni akarunk, elsősorban Lisztest és Szabicsot kell kivonni a magyarok játékából. Ez úgy érzem sikerült is, hiszen a Budapesten két gólt is szerző Szabics nem tudott komoly helyzetbe kerülni".