Auguszta
-7 °C
0 °C

Beckham a szép

2003.09.16. 10:32
Hogy ki a legjobb labdarúgó jelenleg Európában, arról megoszklanak a vélemények. Azonban hogy David Beckham a legszebb, ahhoz nem férhet kétség - legalábbis egy közvélemény kutatás alapján. Az angolok nemzeti büszkesége mögött Zidane és Ballack található a képzeletbeli dobogón.
Olykor nem csupán azt értékelik egy labdarúgóban, hogy mennyire technikás, milyen pontos szabadrúgáslövő, vagy hogy éppenséggel mennyire van otthon a védekezés vagy a támadás tudományában. Most éppen arról készült egy alkalmi felmérés - a nem feltétlenül igazi futballszurkolók körében -, hogy kit tartanak a leginkább jóképűnek, s kit a legkevésbé vonzó fizimiskájúnak az Európában játszó labdarúgók közül.

Nos, a külcsínről szóló vetélkedést az angol David Beckham, a Real Madrid középpályása nyerte - legalábbis kontinentális szinten. A Németországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában és Olaszországban lefolytatott közvéleménykutatás keretében 1200 nőt és férfit kérdeztek meg "szépségügyben", s a 20 és 50 év közötti interjúalanyok 19 százaléka nevezte meg Beckhamet az európai labdarúgók legszebbikének.

Az olaszoknak hazahúz a szívük
Az olaszországi szavazáson ugyanis - ahol a jelek szerint igencsak lejtett a pálya a talján futballművészek irányában, hiszen Beckham ott a legjobb hatba sem fért be... - Alessandro Nesta, az AC Milan válogatott védőjének a sikerét hozta.

A második helyen is egy Real játékos, a szintén középpályás, és ugyancsak nem spanyol, hanem francia Zinedine Zidane végzett, míg a képzeletbeli bájdobogó harmadik fokára a Zidane-hoz hasonlóan 6 százaléknyi tetszési indexszel kirukkoló német Michael Ballack, a Bayern München támadó középpályása került.

A nem túl tapintatos ízlésvizsgálat kiterjedt arra is, hogy a megkérdezettek kit tartanak a legrútabb futballistának. Nos, az antiszépségek kategóriájában egy olasz, Nesta milánói csapattársa, a védekező középpályás Gennaro Gattuso diadalmaskodott (hogy százalékosan mennyivel verte a többieket, arról nem szólt az EFE spanyol hírügynökség jelentése). A Milan játékosát egy másik milánói, az Internazionale sokszoros olasz válogatott csatára, Christian Vieri, a szintén interes uruguayi támadó, Alvaro Recoba és a Real Madrid brazil világbajnok csatára, Ronaldo követi.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!