Valér
-1 °C
0 °C

Bűnbakkeresés a Herthánál

2003.09.16. 11:31
"A kedves szavak ideje lejárt, ezek után drasztikusan fogunk fellépni" - mondta a Hertha menedzsere, Dieter Hoeness a Hannover elleni hazai vereség után. A dobogóra aspiráló berlini együttes öt forduló után nyeretlen, kieső helyen áll.
A tavalyi szezonban az ötödik helyen végző Hertha idén négy fordulón keresztül nem lőtt gólt, az ötödikben aztán Fredi Bobic - kétszer is - betalált, vezettek is a Hannover ellen a huszadik perc után, mégis kikaptak 3-2-re. Ez a vereség egyúttal azt is jelentette, hogy a tizenhatodik, vagyis kieső helyre sodródott az idény előtt még Bajnokok Ligája-helyezésben bízó egyesület.

"Nem válogatunk az eszközökben

A holland szakvezető, Huub Stevens állása ennek ellenére nem forog veszélyben, a klubvezetés bízik a munkájában, mint korábban Dieter Hoeness kijelentette: a Bundesliga legfelkészültebb edzőjének tartja, akitől csak a legvégső esetben kívánnak megválni. (Nem mellékesen 2005-ig szól a szerződése.)

Hoeness ugyanakkor elégedettlen játékosai munkájával. Ezt a csapat néhány játékosa előtt - köztük volt Dárdai Pál is, aki a Hertha helyettes-csapatkapitánya - is határozottan elmondta. "Egyértelműen fogalmaztunk, néhány futballistára külön figyelni fogunk a közeljövőben. Ha valakinél fegyelmezetlenséget látunk, ha valaki nem hajt teljes erőbedobással, attól rövid úton meg fogunk válni. Nem fogunk válogatni az eszközökben" - fogalmazott.

Miért nem játszott Dárdai?

A Kicker ellenben Stevens munkáját is kritizálja. "A középpályán nincs egy igazi, kreatív irányító játékos" - írja a lap szakírója, aki érthetetlennek tartja Dárdai és van Burik mellőzését a legutóbbi mérkőzésen. "Bevált kettősről van szó, jól kiegészítik egymást" - írja a cikkíró. Niko Kovac gyengélkedése mellett sem mennek el szó nélkül, és eddig kifejezetten rossz igazolásnak tartják.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!