Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Eredmény nélküli tanácskozás a Fradinál

2003.09.30. 20:01
Az FTC rendkívüli elnökségi ülést tartott a klub és a Fotex Rt. válásával kapcsolatban, de döntés még nincs.
Az FTC rendkívüli elnökségi ülést tartott, amelynek egyetlen napirendi pontja az egyesület és a Fotex Rt. válásának megvitatása volt. Végleges döntés egyelőre nem született.

"A cég és a klub által közösen elkészített tervezetet néztük át. Ennek 90 százalékát rendben is találta az elnökség, ugyanakkor akadtak vitatott pontok, amelyeket még át kell tanulmányoznunk, hogy mindkét fél számára a lehető legjobb megoldás szülessen" - mondta a távirati iroda érdeklődésére Furulyás János, az FTC elnöke.

Furulyás mindenképpen fontosnak tartotta elmondani: még korántsem biztos, hogy a Várszegi Gábor által vezetett cég és a Ferencváros útjai különválnak.

A Fotex vezetője a május 30-i Üllői úti botrány után döntött úgy: kiszáll a Ferencvárosból. Távozási szándékát akkor az elmúlt két évben őt ért atrocitásokkal indokolta.

A 2001-ben megkötött kontraktus alapján a Fotex Rt. négy részletben összesen 2,4 milliárd forintot fizetett volna a IX. kerületi klubnak. A Várszegi által irányított cég eddig kétszer 600 milliót utalt át, amelyből az egyesület rendezte adóssága nagy részét, illetve 230 millió forintos tőkeemelést hajtott végre.

A Fotex Rt. a Ferencvárosi Torna Clubnak a július 21-én esedékes harmadik 600 millió forint helyett ugyan csak 170 milliót utalt át, ám a vállalat számításai szerint összesen 517,5 millió forintot teljesített, mivel időközben múltbeli tartozásokat egyenlített ki. Így - álláspontja szerint - október végéig már csak 82,5 millióval tartozik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?