Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Eredmény nélküli tanácskozás a Fradinál

2003.09.30. 20:01
Az FTC rendkívüli elnökségi ülést tartott a klub és a Fotex Rt. válásával kapcsolatban, de döntés még nincs.
Az FTC rendkívüli elnökségi ülést tartott, amelynek egyetlen napirendi pontja az egyesület és a Fotex Rt. válásának megvitatása volt. Végleges döntés egyelőre nem született.

"A cég és a klub által közösen elkészített tervezetet néztük át. Ennek 90 százalékát rendben is találta az elnökség, ugyanakkor akadtak vitatott pontok, amelyeket még át kell tanulmányoznunk, hogy mindkét fél számára a lehető legjobb megoldás szülessen" - mondta a távirati iroda érdeklődésére Furulyás János, az FTC elnöke.

Furulyás mindenképpen fontosnak tartotta elmondani: még korántsem biztos, hogy a Várszegi Gábor által vezetett cég és a Ferencváros útjai különválnak.

A Fotex vezetője a május 30-i Üllői úti botrány után döntött úgy: kiszáll a Ferencvárosból. Távozási szándékát akkor az elmúlt két évben őt ért atrocitásokkal indokolta.

A 2001-ben megkötött kontraktus alapján a Fotex Rt. négy részletben összesen 2,4 milliárd forintot fizetett volna a IX. kerületi klubnak. A Várszegi által irányított cég eddig kétszer 600 milliót utalt át, amelyből az egyesület rendezte adóssága nagy részét, illetve 230 millió forintos tőkeemelést hajtott végre.

A Fotex Rt. a Ferencvárosi Torna Clubnak a július 21-én esedékes harmadik 600 millió forint helyett ugyan csak 170 milliót utalt át, ám a vállalat számításai szerint összesen 517,5 millió forintot teljesített, mivel időközben múltbeli tartozásokat egyenlített ki. Így - álláspontja szerint - október végéig már csak 82,5 millióval tartozik.