Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Bozsik Péter a Haladás új edzője

2003.10.07. 18:39
Bő egy hónapot töltött állás nélkül a ZTE éléről szeptember elején távozó vezetőedző, Bozsik Péter. A 2002-ben bajnoki címet szerző, és a Manchestert is legyőző tréner a Haladásnál lett szakmai vezető.
Meglepő hirtelenséggel, augusztus 26-án távozott a Haladás vezetőedzői posztjáról, Détári Lajos, noha a szombathelyieket felhozta a második vonalból, az első osztályban pedig mindkét hazai meccsüket megnyerték. Détári nem árulta el, lemondásának okait, utóda Gujdár Sándor az addigi pályaedző lett.

Gujdár megbízatása öt meccsre szólt

Érezhető volt, hogy az egykori válogatott kapus kinevezése csak ideiglenes állapot - mint később a klubelnök, Bíró Péter elmondta: öt meccsben állapodtak meg, és ez most letelt -, így október hetedikén Bozsik Péter váltotta őt a kispadon. Érdekes adalék a történethez, hogy a Haladás megalázó, 4-0-ás vereséget szenvedett a hétvégén a ZTE-től, amely így megszerezte első pontjait a szezonban - és erre Bozsikkal korábban képtelen volt.

Bozsik az ötödik forduló és öt vereség után állt fel a ZTE kispadjáról, és talán ő maga sem gondolta, hogy ilyen gyorsan állást talál. Az aranycsapat egykori legendás középpályásának, Bozsik Józsefnek a fia az egerszegiekkel aranyérmet nyert, és a BL-selejtezőben a Manchestert is legyőzte. (Gujdár visszakerült a pályaedzői pozícióba.)

Bozsik: Reaális célok

"Néhány órás beszélgetés után sikerült megegyeznem Bíró Péter tulajdonossal. Tetszettek a hosszútávú elképzelései, illetve hogy nem azonnali csodát várnak tőlem, hanem fokozatos csapatépítést. Láttam a szombathelyiek MTK és Újpest elleni mérkőzéseit, és ezek arról győztek meg, hogy a 7-10. hely megszerzése lehet a reális cél. Döntésemben jelentős szerepet játszott, hogy családommal jelenleg is Zalaegerszeg mellett élünk, így a távolság aligha okozhat majd gondot" - nyilatkozta Bozsik az MTI-nek.