Lehel
17 °C
27 °C

Bodnár perre megy Gyárfással

2003.10.09. 16:05
Bodnár György, a magyar profi labdarúgó-bajnokság közvetítési jogait birtokló Football Duó kft. ügyvezető-igazgatója hitelrontásért beperli Gyárfás Tamást.
Bodnár, amint a csütörtöki sajtótájékoztatón bejelentette, azért fordul a bírósághoz, mert szerinte a Nap Tv producere félrevezette a közvéleményt a mérkőzések adataival kapcsolatban, illetve kijelentéseivel jelentősen rontotta a közvetítési jogok értékesíthetőségét.

Gyárfás Tamás az MTI megkeresésére közölte: "Mindinkább rá kell ébrednem, hogy Bodnár úrnak más a véleménye a magyar labdarúgásról, mint nekem. A honi sportéletben viszonylag ritka, hogy a megítélésbeli különbségeket a felek a bíróságon tisztázzák. Ennek ellenére mindenkinek jogában áll beperelnie a másikat, már csak azért is, mert az ügyvédeknek is ez az érdekük. Ha a bíróság úgy ítéli meg, hogy jobb az NB I színvonala, mint gondolom, alávetem magam a jogerős határozatnak".

A további közvetítésekről csak annyi hangzott el a sajtótájékoztatón, hogy vasárnap 16 órától a Budapest Honvéd-Dabas FC másodosztályú találkozó kerül képernyőre a magyar ATV-n.

A Magyar Televízió kuratóriuma szeptember 18-i ülésén egyhangúlag elutasította az Arany Ászok Liga mérkőzéseinek közvetítéséről szóló szerződéstervezetet. A kuratóriumi elnökség támogatja ugyan, hogy az MTV közszolgálati kötelezettségeinek eleget téve vállalja a találkozók közvetítését, egyúttal azonban szorgalmazza, hogy jogdíjat csak abban az esetben fizessen, ha a liga arra tendert ír ki és piaci versenyben derül ki a jogdíj valós értéke. A sajtóban megjelent információk szerint az MTV évi 450 millió forintot fizetett volna a közvetítésekért, ha a kuratórium jóváhagyja a szerződéstervezetet.

Az MLL válaszlépésként egy nappal később úgy döntött: további határozatig semmilyen országos tv-csatorna nem engedhető be az NB I-es, illetve NB I/B-s találkozókra. Az elmúlt két hétvégén az ATV közvetített élvonalbeli mérkőzéseket, a vita Bodnár György és Gyárfás Tamás között ezek nézettségéről alakult ki.