Lehel
17 °C
27 °C

Demján lemondott a labdarúgó liga elnöki tisztéről

2003.10.13. 21:01
A Magyar Labdarúgó Liga tanácsának ülésén Demján Sándor elnök benyújtotta lemondását, amit a jelenlévők tudomásul vettek. Ezt követően Szieben László igazgató is bejelentette lemondási szándékát, ám ezt egyhangúan visszautasította a testület.
"Az MLL-ben betöltött tisztségemről a mai nappal lemondok! Sajnálom, hogy nem tudtam a magyar labdarúgást saját elvárásaimnak megfelelően segíteni. Olyan ligaelnökre van szükség, aki több időt és energiát tud fordítani programja megvalósítására. Remélem, hogy a labdarúgást szerető emberek és szakemberek segítségével a jövőben sikerül eredményt elérni" - írta Demján Sándor nyilatkozatában. Az elnökség Tarsoly Csabát, a Ligatanács elnökét a rendkívüli közgyűlés időpontjáig megbízta az MLL elnöki teendők ideiglenes ellátásával.

Maximálnák a focisták fizetését

Ki legyen a Liga új elnöke?

Demján Sándor három és fél éven át volt elnöke Magyar Labdarúgó Ligának (amely hivatalba lépésekor még az MLSZ-en belüli Hivatásos Labdarúgó Alszövetség volt).

Az elnökség avaslatot tett a sportszervezeteknél foglalkoztatottak alapbér jellegű kiadások 50 százalékos csökkentésére. A tervezet szerint a csökkentett bérjellegű kifizetéseket 1/3 alapbér, 2/3 "mozgó bér" arányban határoznák meg. Javasolják továbbá a Ligatanácsoknak az "alapbér-plafon" bevezetését, a megtakarításokat pedig az utánpótlás fejlesztésre szeretnék fordítatni. Az elnökség megbízta továbbá a menedzsmentet, hogy dolgozza ki a sportszervezeteknél üzemeltetett korosztályos csapatok költségvetésének elkülönítésére vonatkozó javaslatát, amely egyébként a 2004 júliusától kötelezően bevezetendő UEFA klub-licenc előírása is.

Továbbra is "szerződéses partnerük" az MTV

Második napirendi pontként áttekintették a televíziós közvetítési jogokkal kapcsolatos értékesítési stratégiát. Ennek keretében megerősítették, hogy mivel az MTV Rt. 2003 januárjában jelezte igényét a mérkőzések közvetítésére, majd több hónapi tárgyalás után a közvetítéseket megkezdte, ezért "jog szerint" továbbra is szerződéses partnernek tekinthető. Ezt megerősíti az a tény is, hogy nem jelenhet meg olyan műsor, amelyre nincs szerződése az MTV Rt.-nek.

Kárenyhítés a szurkolóknak: mégis nézhetik

Az MTV Közalapítvány Kuratóriuma döntése után, kárenyhítés keretében ugyanakkor az MLL keresi azokat a megoldásokat, amelyek keretében a legtöbb szurkolóhoz juttathatja el az Arany Ászok Liga mérkőzéseit élő közvetítés, illetve összefoglaló keretében.