Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

A törökökkel játszanánk a pótselejtezőben

2003.10.13. 12:45
Amennyiben a magyar labdarúgó-válogatott másodikként továbbjutott volna csoportjából, most a világbajnoki bronzérmes törökök ellen készülhetne pótselejtezőre. A találozókat igazi rangadó nélkül rendezik meg, a "csúcsmeccs" a skót-holland összecsapás lehet.
Frankfurtban megtartották a jövő évi portugáliai labdarúgó Eb-pótselejtezőinek sorsolását, nélkülünk. Az már a sorsolás előtt tudott volt, hogy a legtöbb együttes, a magyar-csoportból meglepetésre továbbjutott letteket akarta ellenfélnek.

Ez végül a törököknek sikerült, rögtön az első párosításban. A baltiak hiába szerepeltek várakozás felett a selejtezőcsoportban, a vb-bronzérmes minden bizonnyal könnyedén lép túl Verpakovskisékon.

Korántsem lesz ilyen könnyű dolga a hollandoknak, akik a németek mögött második helyen végzett skótokat kapták. A pótselejtezők talán legérdekesebb párosítása a szlovén-horvát összecsapás lehet.

Az oroszok ugyan megelőzték az íreket csoportjukban, ám ahhoz, hogy kijussanak Portugáliába, egy újabb brit együttest, Walest kell kiütniük. A meglepetésre a görögök mögött végzett spanyoloknak pedig a norvégokat kell kiverni a részvételhez.

A pótselejtezők párosítása:
Lettország - Törökország
Skócia - Hollandia
Horvátország - Szlovénia
Oroszország - Wales
Spanyolország - Norvégia