Valér
4 °C
8 °C

Beckham anyját szidta vagy Istenről szólt Alpay

2003.10.15. 13:23
Általános közutálat fogadta az angol klubcsapatához visszatérő Alpay Özalant, aki a szombati Törökország-Anglia Eb-selejtezőn nekirontott a tizenegyest hibázó David Beckhamnek, majd a szünetben az angol csapatkapitány arcába tenyerelt. Az Aston Villa hátvédje nem vett részt csapata keddi edzésén, és könnyen lehet, hogy elszerződik Angliából. Gunes török szövetségi kapitány ugyanakkor cáfolta, hogy a botrány miatt kihagyná Alpayt az Eb-pótselejtezőre készülő válogatott keretéből.
"Lélektani nyomást próbáltunk Beckhamre gyakorolni. Azt szerettük volna, hogy reagáljon, de nem működött a dolog. Anglia megérdemelte a győzelmet" - nyilatkozta Alpay a Birmingham Evening Mailnek. (Az angolok valójában nem nyerték meg a mérkőzést, de a 0-0-ás döntetlennel is a csoport élén végeztek).

Úgy kezdődött, hogy visszaszólt

A rutinos (30 éves) török hátvéd szerint a feszült hangulatú meccseken szokásos kemény stílusban szólalkoztak össze Beckhammel, de az eset egyáltalán nem volt kirívó. "Csak azért mondtam neki bármit is az elrontott tizenegyese után, mert előtte meg ő szidalmazott engem" - mondta utólag a török játékos, de nem volt hajlandó elárulni, hogy Beckham pontosan mit mondott. "Nem teregetem ki, hogy mi megy a pályán. Ez csak a játékosokra tartozik" - utasította vissza a kérdéseket Alpay.

A Telegraph című angol lap szerint viszont a tévé felvételein egyértelműen látszik, hogy miközben Alpay nekimegy Beckhamnek, az angol csapatkapitány anyját emlegeti. A lap szemérmesen kipontozta az "anyád" kifejezés előtti szót ( " **** your mother" ).

Alpay apuka szerint Isten akaratárül volt szó

Egy érintett szülő már megszólalt az ügyben, és ő felvételek alapján teljesen mást olvasott le a játékos szájáról. Alpay apja szerint fia a kihagyott tizenegyes után mindössze annyit mondott Beckhamnek: "Isten nem akarta, hogy gólt lőjél".

Ugyancsak ellentétes információk jelentek meg a meccs szünetben történt összetűzésekről. Abban valamennyi beszámoló megegyezik, hogy Alpay levonuláskor egyik ujját belenyomta az angol csapatkapitány arcába, az azonban egyenlőre nem világos, hogy mi történt az öltöző-folyósón.

Néhányan arról számoltak be, hogy a két csapat játékosai egymásnak estek, mások csak durvább beszólásokról tudnak. Mike Lee, az UEFA kommunikációs igazgatója kedden bejelentette, hogy a folyosón lévő biztonsági kamerák által rögzített képeket bekérték, és az elemzés után várhatóan október 30-án hoznak ítéletet az ügyben. Többen is megerősítették viszont, hogy Collina játékvezető öltözőjébe rendelte Alpayt és Beckhamet, ahol a két játékos kézfogással zárta le az incidenst.

Kihagyja a Villa edzéseit a török hátvéd

Nem bocsátottak meg ugyanakkor Alpaynak az angol lapok és szurkolók. Az angol klubcsapatához visszatérő játékost olyan kemény hangvételű támadások fogadták, hogy az Aston Villa vezetőségének egyetértésével egyelőre kihagyja a Birmingham elleni városi derbire készülő csapat edzéseit.

Az angol sajtóban általános vélekedés szerint a török hátvéd szeretné minél előbb elhagyni a Prmiershipet, és az ICNewcastle információi szerint a Villa már a berlini Herthával tárgyal Alpay átigazolásáról.

Bár a BBC kedden még arról írt, hogy a botrány miatt Alpay a lettek ellen Eb-pótselejtezőt játszó török válogatottból is kimarad, Senol Gunes török szövetségi szerdán ezt cáfolta. "Nem hibáztatok egyetlen játékost sem a szombati mérkőzésen történtek miatt, és nem hoztam semmilyen döntést a további meccsekre vonatkozóan" - jelentette ki határozottan Gunes.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft