Olga, Liliána
22 °C
35 °C

A dán lapok bírálják a Köbenhavn-t

2003.10.16. 15:35
Elégedetlen a dán sajtó az FC Köbenhavn UEFA kupában nyújtott teljesítményétől. A dánok ugyan továbbjutottak a Ferencváros ellenében, azonban játékuk messze elmaradt a várakozásoktl. Véleményük szerint a továbbjutást elsősorban Kihlstedt kapusnak és a játékvezetőnek köszönhetik.
A dán lapok úgy értékelik az FC Köbenhavn Ferencváros ellen nyújtott teljesítményét, hogy a továbbjutáson kívül nem sok örülni valója van a dán együttesnek. Abban szinte minden lap egyetért, hogy Garami József együttese jól végrehajtotta amit eltervezett, azaz biztos védekezésből indított veszélyes kontrákat.

Ugyanakkor azt is elismerik, hogy a bolgár játékvezető szinte minden segítséget megadott a hazaiaknak, és a 92. percben befújt büntető igencsak jóindulatú volt. Dobrimovon kívül személy szerint csak Magnus Kihlstedtet emelik ki, hiszen a dán kapus a büntetőpárbajban kivédett három tizenegyessel jelentősen hozzájárult a továbbjutáshoz.

Ezzel szemben a hazai játékosok nem értik az őket ért kritikákat, véleményük szerint az első játékrészben kifejezetten jól játszottak, védekezésre kényszerítve a magyar kupagyőztest. Hans Backe, a hazaiak szakvezetője szerint a Fradi defenzív taktikája nem engedte őket megszokott játékukat játszani, ezért tűnt olyan nehézkesnek csapata.

A Fradi hivatalos honlapja szerint a csapat számára szerény vigaszt jelenthet, hogy a koppenhágai labdarúgó szövetség játékvezetői bizottságának vezetője állítólag katasztrofálisnak minősítette Ivan Dobrinov teljesítményét. A szakember szerint a bolgár bíró egyetlen mentsége az lehet, hogy olyan rosszul helyezkedett a második 11-es előtt, hogy nem láthatta pontosan, mi is történt.