Oszkár
20 °C
29 °C

Garami: az edzéseken még jól lövik a büntetőket

2003.10.16. 10:00
Büszke játékosaira, és bár nem szeretné, mégis minősíti a bolgár játékvezetőt Garami József. A Köbenhavn elleni UEFA-Kupa visszavágót tizenegyesekkel elbukó Ferencváros vezetőedzője közvetlenül az extrém izgalmak után nyilatkozott az Index kiküldött tudosítójának.
Index: A visszavágó előtt valószínűleg a Fradisták többsége kiegyezett volna az 1-1-gyel, most azonban csalódottak lehetnek az elszalasztott lehetőség miatt. Hogyan értékeli a koppenhágai mérkőzést?

Garami: A mérkőzés teljes szakmai értékelésével még várnék egy kicsit. Sajnálom a játékoaimat, hiszen remekül harcoltak és időnként jól is játszottak, igazi csapat voltak. A továbbjutást azonban otthon kellett volna kiharcolni, de azt a találkozót befolyásolta, hogy a dán játékos rögtön a találkozó elején belőtte élete legnagyobb gólját, míg a támadóinkat - Gerát és Tökölit - sérülés miatt kellett lecserélnem. Megérdemeltük volna a továbbjutást, a kieséssel elégg komoly pénztől estünk el.

Index: Kívülről úgy tűnt, hogy a játékvezető sem könnyítette meg a dolgukat.

Index: A játékvezetőre nem szeretnék külön kitérni, maradjunk annyiban nem volt feladata magaslatán. Talán az elmúlt években a Ferencvárost ért atrocitásokat tetézte a teljesítményével a bolgár bíró. A Ferencváros ennek ellenére sem fog az UEFA-nál tiltakozni.

Index: Nem lett volna szerencsésebb az eredeti sorsolásnak megfelelően idegenben kezdeni?

Garami: Talán minden másképp alakul, ha hazai pályán lett volna a visszavágó. A párosítás sorsolásakor a dánok tulajdonképpen beleegyezésünk nélkül cserélték fel a pályaválasztói jogot, és mire tiltakoztunk volna, már késő volt.

Index: Öt tizenegyesből csak kettőt lőttek be. Milyen szempontok alapján jelölte ki az öt játékost?

Garami: Félig én, félig a játékosok döntötték el, kik rúgják a büntetőket és higgye el mindenki, azok a játékosok, akik kihagyták, rengeteget gyakorolják az edzéseken, többnyire sikerrel.