Zsuzsanna
-4 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

FTC: szurkolói álarcba bújt bűnözők

2003.10.17. 15:08
Az Ferencváros (aláírás nélküli) közleményében elhatárolódik a koppenhágai UEFA-Kupa mérkőzés után ismét randalírozó szurkolóitól. A Fradi vezetése hagsúlyozza, hogy "nem szervezett és nem is hirdetett autóbuszos utazást", továbbá, hogy sokadszor kéri a törvényalkotók és a hatóság közbenjárását a "szurkolói álarcba bújt bűnözők" elleni fellépésben.
Az FTC kommunikációs irodája a következő közlemény megjelentetésére kérte szerkesztőségünket:

A Ferencváros mélységesen elítéli, és semmiféle közösséget nem vállal azokkal a sajtótudósításokban ferencvárosi szurkolóknak nevezett emberekkel, akik a beszámolók szerint ismételten rossz hírét keltették 104 éves klubunknak és áttételesen minden magyar embernek.

Szeretnénk leszögezni, hogy a Ferencváros nem szervezett és nem is hirdetett autóbuszos utazást, ugyanakkor tudomásunk van arról, hogy számos szurkoló utazott busszal és személyautóval, akik útjuk során és a mérkőzésen is kulturáltan, igazi ferencvárosi szurkolóhoz méltóan viselkedtek.

Ugyanez igaz arra a 60 szurkolóra, akik a Ferencváros küldöttségével repülővel utaztak a dán fővárosba.

Ezen jó érzésű szurkolókra és valamennyi törvénytisztelő magyar emberre tekintettel kérjük ismételten, és immár sokadszor határozottan a törvényalkotók és a hatóságok közbenjárást arra nézve, hogy Európa más országaihoz hasonlóan lépjenek fel azon szurkolói álarcba bújt bűnözők ellen, akik milliós anyagi, és súlyos erkölcsi kárt okoznak Magyarországnak.

A Ferencvárosnak a mai napig többszöri kérés ellenére sincs tudomása arról, hogy kik azok a rendőrség által beazonosított, és előállított emberek, akik május 30-án a Ferencváros - Debrecen mérkőzést követően bűncselekményeket követtek el.

Nem tudjuk kik azok, akik sorozatosan és visszatérő módon büntetlenül kárt okozhatnak a klubnak, de visszatérő módon kénytelenek vagyunk elszenvedni ezeket a károkat.

Éppen ezért kérjük ismételten a törvényalkotók és a hatóságok segítségét a probléma megoldása érdekében. Külföldi példák sokasága bizonyítja, hogy van járható út, melyet azonban a sportegyesületek egyedül képtelenek végigjárni.