Olga, Liliána
20 °C
35 °C

Gyulay cáfolja az Újpest csődjét

2003.10.17. 16:00
A szurkolókat elsősorban a csapat idei gyenge szereplése érdekli, holott lehet, hogy Újpesten jóval nagyobb a baj, mint a jelenleg elfoglalt 9. helyezés. A klub hétközi taggyűlésén ugyanis kiderült, komoly anyagi gondokkal küzd a lila-fehér együttes.
A labdarúgócsapat helyzetéről csütörtökön tartott megbeszélésen nem sikerült lezárni a költségvetési egyeztetéseket, így csak az október 29-i újabb taggyűlésen hozhat döntést, a klub jövőjét biztosító megoldásról az Újpest FC.

Gyulay "katgórikusan cáfolja" a csődhelyzetet

"Csalódott vagyok, hogy nem tudtuk lezárni a klub költségvetését érintő problémakört. Ugyanakkor a két hét múlva esedékes tulajdonosi taggyűlésen várhatóan megnyugtató megoldást találunk" - mondta Gyulay Zsolt ügyvezető igazgató a klub honlapján. "Lukács Ferenc továbbra is tulajdonos marad, ám újabb tőke bevonása is elképzelhető".

"Az Újpest FC-vel kapcsolatban megjelent, a klub állítólagos csődhelyzetéről szóló sajtóhíreket kategorikusan cáfolom, a hamis információk alapján megírt szenzációhajhász cikkek minden valós alapot nélkülöznek! Továbbra sincs pánikhangulat Újpesten, bármennyire is igyekeznek bizonyos sajtóorgánumok ezt sugallni a közvélemény felé" - mondta Gyulai.

Fizetécsökkenésbe is belementek a játékosok

Az olimpiai bajnok kajakos erőfeszítéseinek hála az idei szezon előtt több válogatott szintű játékos és Mezey György edző is Újpestre szerződött, ennek ellenére komoly befektetőt nem sikerült találni a jelenlegi tulajdonos Lukács Ferenc mellé. A játékosok hajlandóak voltak belemenni a fizetéscsökkentésbe is, mégis úgy tűnik, csak külső erő mentheti meg az együttest. Jelenleg a működéshez szükséges 400 millió forintból 80-100 milliót tud előteremteni a kft., (jegyek, reklámok) a többit a tulajdonosoktól várják.

Hivatalosan meg nem erősített, de már több helyen megjelent információnk szerint a lilák megmentője az a Rácz Gábor lehet, akinek vezetésével tönkrement az Újpesthez hasonlóan patináns Vasas. A Blikk információi szerint Rácz több mint 300 millió forinttal szállna be, 150 milliót azonnal letenne, a többi részletet havonta utalná át. Ezzel együtt személyi változások is lennének, hiszen hozná magával Kiss Lászlót is. Kiss - aki köztudottan nem ápol baráti viszonyt Mezey Györggyel, a csapat jelenlegi edzőjével - a sportigazgatói posztot töltené be.