Hermina
15 °C
27 °C

Meccs se kellett a szurkolók összecsapásához

2003.10.20. 10:42
Bár szombaton nem rendeztek mérkőzést Székesfehérváron, a városban mégis futballszurkolók estek egymásnak. A helyi Videoton drukkerei törzskocsmájuk előtt találkoztak a Bodajkról hazatérő Kispest-szurkolók. A tömegverekedés után a rendőrök tizenhat embert állítottak elő, közűlük négyet őrizetbe vettek.
Szombaton Bodajkon vesztette el veretlenségét az NBI/B-ben a Budapest Honvéd gárdája. Az eleseredett kispesti szurkolók egy része a meccs után Székesfehérvár felé vették az irányt, jóllehet a szintén Fejér megyei Bodajk és Budapest között nem a megyeszékhelyen keresztül vezet a legrövidebb út. A kispesti és a "véletlenül arra járó" Videoton-drukkerek éppen a fehérváriak egyik törzshelyénél, a Steffl sörözőnél bukkantak egymásra.

Vonaton érkezett a kispesti erősítés

"Szombaton háromnegyed ötkor érkezett bejelentés az ügyeletre, miszerint a Budai út-Gyümölcs utca kereszteződésében Kispest- és Videoton-szurkolók verekedtek össze" - mondta az Indexnek Kész Mónika főhadnagy, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Kész tájékoztatása szerint egy fehérvári férfi egy autót rongált meg, amiben 150 ezer forintos kár keletkezett, a rendőrök kiérkezésére pedig a mintegy 25 kispesti szurkoló elhagyta a helyszínt. A rongálót a rendőrök előállították.

"Alig egy órával később arról érkezett jelentés a fehérvári rendőrséghez, hogy a Gyümölcs utcában a Kispest drukkerei újabb összecsapásra készülnek. A rendőrök ekkor 30-40, arcukra sálat tekerő fővárosi drukkert észleltek, akik ismét a Budai út irányába haladtak, és hangosan verekedésre hívták ki a fehérváriakat" - mondta a sajtóreferens. (Ezek a szurkolók valószínűleg vonattal érkeztek a város nem messze fekvő vasútállomására.) A rendőrök ekkor távozásra szólították fel a kispestieket, akik azonban ekkor különböző tárgyakat, üvegeket kezdtek dobálni a a két szurkolótábor közti tömegverekedést megakadályozni próbáló rendőrökre.

Tizenhat előállított

A kiérkező erősítés segítségével a rendőrök kiemelték a hangadókat, majd a garázdálkodókat - mintegy 15 kispestit - előállították, és csoportosan elkövetett garázdaság alapos gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A székesfehérvári rendőrök a kihallgatások után három budapesti és egy székesfehérvári személyt vettek őrizetbe.

A kispesti szurkolók nem először robbantottak ki botrányt vidéki turnéjuk közben. Évekkel ezelőtt Balatonlellén lövöldözéssel zárult az az összecsapás amikor megtámadták a helyi üzletsort, az előző bajnokság végén pedig a játékosok buszát és Kovács Attila klubtulajdonos autóját állították meg a csapat kiesése felett érzett dühükben.