Boglárka
19 °C
35 °C

Ferguson megfigyeltette Beckhamet

2003.10.27. 14:11
Játékosai, sőt kiszemeltjeinek minden rezdüléséről tudni akart Alex Ferguson - derül ki abból, az Angliában most megjelenő könyvből, amelynek szerzője tizenkét évig volt a Manchester United biztonsági főnöke. A brit elit kommandó, a SAS egykori tisztje, Michael "Ned" Kelly vall arról is, hogy az Old Trafford ura megfigyeltette David Beckhamet is.
- Istennek képzelték magukat - jelentette ki Michael "Ned" Kelly a Manchester United vezetőiről, akiknek tizenkét éven át állt szolgálatában a SAS brit elit kommandó egykori tisztje. A volt katona most megjelenő könyvéből a News of the World hozott nyilvánosságra részleteket, amelyekből kiderül: a MU és annak menedzsere játékosai minden lépésről tudni akart. "Harmincmérföldes körzetben mindent tudtunk, ami a játékosokkal történt, és minderről rögtön értesülhetett Alex Ferguson és a többi vezető" - írta le a helyzetet Kelly. Szavai szerint a játékosok tudták, hogy a városban enyhén klausztrofóbiás légkör veszi őket körbe, ugyanis semmit sem rejthettek el a vezetők elöl. Ehhez azonban nem csak leszerelt, hanem szolgálatban lévő SAS-katonák segítségére is szükség volt.

A United vezetői azonban nem csak saját játékosaikat, hanem a megvételre kiszemelt futballistákat is figyeltették a "kémhálózattal". Így járt Chris Sutton is, a jelenleg a Celticben játszó csatár. Ez azt jelentette, hogy két héten keresztül napi 24 órában figyelték a Norwich City akkori támadóját. Négyen követték a játékost, még akkor is, amikor fiát látogatta meg, és nem találtak semmi kivetnivalót magánéletében. Sutton ennek ellenére nem került az Old Traffordra. De ugyancsak szaglászniuk kellett Wes Brown után, akit Ferguson attól féltett, hogy rossz társaságba keveredik, valamint a később drogfogyasztáson ért ausztrál Mark Bosnichot is.

Poloskák és az ingázó Beckham

Alex Ferguson a saját biztonságára is nagyon ügyelt. A menedzser egyszer elrendelte irodái mellett otthonának is a poloskamentesítését. A biztonsági főnök egy specialistát bérelt fel, akivel Ferguson házát is átvizsgálták. "A számlát a United fedezi" - jegyezte meg Ferguson, amin csak kuncogott Kelly. A szakértő a telefonokra koncentrált, három órán keresztül kutatott - Ferguson házában ugyanis legalább hat készülék volt. A menedzser házában azonban egyetlen poloskát sem találtak.

De Fergusont talán az érdekelte a legjobban, hogy hol lakik David Beckham. Abban az időben ugyanis, amikor a középpályás Victoria Adamsszel, későbbi feleségével megismerkedett, Londonból járt be edzésre, és tett meg hatalmas távokat naponta. "Ferguson hajthatatlan volt, hogy Beckham ésszerű távolságra éljen az Old Traffordtól" - jellemezte a helyzetet a volt biztonsági főnök, aki hozzátette, a menedzser magán kívül volt, amikor meghallotta a Beckham ingázásáról szóló híreket.

"Ne hazudj nekem, mondd meg hol lakik Beckham?" - támadt Kellyre a MU erős embere. Az egykori SAS-katona ekkor elárulta, amit tudott, és felvetette, Ferguson eladhatná a sztárt. A menedzser talán maga is erre gondolt ekkor, de ő a nehezebb utat választotta, és rábírta Beckhamet, hogy költözzön Manchester közelébe.