Valér
4 °C
8 °C

Szabics és Király vitte tovább csapatát

2003.10.29. 10:01
A Német Kupa keddi játéknapján nehezen jutottak tovább a magyar érdekeltségű csapatok. A Stuttgart a rendes játékidőben Szabics Imre góljával verte a Burghausent, míg a Lisztessel felálló Bréma csak hosszabbításban tudott továbblépni a Wolfsburg ellen. Ennél is tovább tartott a Hertha meccse: a berliniek büntetőkkel és Király bravúros védéseivel verték ki a Rostockot.
A Német Kupa második fordulójában a VfB Stuttgart a Cacau, Kurányi támadókettőssel kezdett a második ligás Burghausen otthonában. A gól nélküli első jártékrész után Magath edző váltott és az elmúlt hetekben remek formát mutató Szabics Imrét állította be a brazil helyére.

A magyar válogatott támadó tízpercnyi játék után igazolta edzője döntését, amikor Soldo labdáját helyezte a kapuba. Szabicsnak ez volt a második gólja a kupában, és mint később kiderült, ez a találat a svábok továbbjutását eredményezte.

Lisztes Krisztián együttese, a Werder Bremen már jóval nehezebben, csak hosszabbítás után tudott a szintén élvonalbeli Wolfsburg fölé kerekedni. A rendes játékidő 1-1-es döntetlenje után a hosszabbításban a brémaiak kétszer is eredményesek voltak és ezzel döntötték el a továbbjutás kérdését.

A bajnokságban csak szenvedő Hertha vezetői az elmúlt héten ultimátumot intéztek a csapat Huub Stevensnek, amely szerint az vezetőedző csak akkor tarthatja meg állását, amennyiben a Rostock elleni mindkét métkőzést, a hétvégi bajnokit és a keddi kupameccset is győzelemmel zárja együttese. A bajnoki siker után a kupában ugyan csak döntetlenre volt jó a Hertha (Rafael a 120. percben egyenlített!) de a büntetőpárbajban Király Gábor védéseinek köszönhetően továbblépett a berlini egyesület.

Ugyancsak büntetőkkel jutott tovább a a Nürnberg ellen fellépő Bayern München. A bajorokat ezúttal sem hagyta cserben legendás szerencséjük, hiszen az ellenfél játékosa a továbbjutásért lőhetett, de a kapufát találta telibe.

Német Kupa 2. forduló
St. Pauli-Lübeck 2-3
Wolfsburg (amatőr-csapat)-1. FC Köln 2-3
Hansa Rostock-Hertha BSC 2-2 11-esekkel 3-4
Werder Bremen-Wolfsburg 3-1 h. u.
Burghausen-VfB Stuttgart 0-1
Bayern München-Nürnberg 1-1 11-esekkel 7-6

Az angol kupában is szenvedtek a nagy csapatok. A Manchester csak a hosszabbítás utolsó perceiben szerzett Djemba-Djemba találattal jutott túl a bajnokságban szenvedő Leeds ellen.

Ennél is nehezebben ment tovább a bajnokságban élen álló Arsenal, mely hazai környezetben mindössze büntetőkkel tudta felülmúlni a másodosztályú Rotherham Unitedet.

Liga Kupa, 3. forduló, eredmények:
Arsenal-Rotherham United (II. osztály) 1-1 11-esekkel 9-8
Leeds United-Manchester United 2-3 hosszabbítás után