Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Az éllovasok sikere az angol bajnokságban

2003.11.02. 17:29
Az angol labdarúgó bajnokság (Premier League) 11. fordulójában mindhárom bajnokesélyes győzött. Az Arsenal és a Manchester fölényesen, míg a Chelsea a lehető legkisebb különbséggel.
Az Arsenal bő félóra alatt már háromgólos előnyre tett szert a pénzügyi válsággal küzdő Leeds ellen, így formalitássá téve a folytatást. A londoniak a szünet után nem sokkal növelték előnyüket, Smith gólja csak arra volt jó, hogy ne tűnjön katasztrofálisnak a hazaiak veresége.

A Manchester United az elmúlt fordulóban hazai pályán szenvedett vereséget a Fulhamtól így a Portsmouth ellen igyekezett javítani. Ez elég nehezen ment, miután a hazaiak roppant indiszponáltan játszottak. Forlán révén mégis vezetni tudtak, de győzelmük csak az utolsó tízpercben vált biztossá, amikor a csereként pályára lépő Ronaldo és Keane is gólt szerzett.

Liverpoolban hiába támadott többet az Everton Rooney és Radzinski sorra kihagyta a helyzeteket. Nem úgy Mutu, aki a második játékrész elején Geremi labdáját fejelte a hálóba, ezzel eldöntve a három pont sorsát. A Fulham nem tudta megismételni múlt heti sikerét, hiszen hazai környezetben kapott ki az idén hullámzó teljesítményt nyújtó Liverpooltól.

A hetek óta remeklő Newcastle csak döntetlenre volt jó az Aston Villa vendégeként, miután a 80. percben Alan Shearer tizenegyest hibázott. A Tottenham hazai pályán kapott ki a Boltontól, míg a kisebbik menchesteri alakulat Southamptonban szerzett három pontot.

Premier League 11. forduló:
Leeds United-Arsenal 1-4
Manchester United-Portsmouth 3-0
Everton- Chelsea 0-1
Tottenham Hotspur-Bolton Wanderers 0-1
Newcastle United-Aston Villa 1-1
Southampton-Manchester City 0-2
Middlesbrough-Wolverhampton Wanderers 2-0
Fulham-Liverpool 1-2