Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

Furulyás: A két befektetőjelöltnek nincs köze Várszegihez

2003.11.05. 14:33
Várszegi Gábor kiszállása után sem lesznek anyagi gondjai a Ferencvárosnak- állítja Furulyás János. A klub elnöke az Indexnek adott interjújában kijelentette, hogy a lehetséges befektetőjelölteknek azonban semmi közük nincs a Fotex-vezér semelyik vállalkozásához sem.
Index: Jelenleg milyen stádiumban vannak a Fotex kilépéséről szóló tárgyalások?

Ezekben a napokban is folynak a tárgyalások, a pénteki elnökségi ülésen már biztosan okosabbak leszünk, érdemben azonban csak a hónap végi küldöttgyűlés után tudok nyilatkozni.

Index: Egyes hírek szerint az új befektetőként felmerült két cégben is jelentős érdekeltsége van Várszegi Gábornak, azaz kivonulása csak névleges lenne.

Miután én tárgyalok mindkét lehetséges befektetővel és tudom, hogy kivel tárgyalok, nyugodtan állíthatom, Várszegi úrnak semmi köze hozzájuk.

Index: Mégis milyen anyagi lehetőségeket vázoltak fel a lehetséges tulajdonosok?

Kondíciókról nem szeretnék beszélni, de Várszegi úr belépésével a futball szakosztályunk gazdasági társasággá alakult át. Miután a Ferencvárosról van szó, nyugodtan mondhatom, visszafelé sose lépünk, próbálunk mindig csak előre haladni.

Index: A nyáron lejár Garami József és több játékos szerződése is. Maradnak, mennek? Nekik mit tud majd ígérni a tavasszal, ha leülnek a szerződéshosszabbításról beszélni?

A szakmai kérdésekbe nem szeretnék beleszólni, az nem az én feladatom, nekem csak a szerződéshez szükséges anyagi hátteret kell biztosítanom. Mindenesetre azon vagyunk, hogy a Fradiban ismét nyugodt körülményeket teremtsünk.

Index: Több helyütt arról lehetett hallani, hogy a május 30-án történtekkel kapcsolatos eljárás újraindítása miatt akár a nemzetközi kupaszereplésből is kizárhatják a Fradit.

Ezek csak találgatások, ebbe nem szeretnék belemenni. Úgy érzem én, mint a Ferencváros elnöke nem találgathatok, mindössze egyetlen kérdés merül fel bennem: ha a rendőrség megszüntette a nyomozást a május 30-i eset után, akkor milyen alapon büntették meg a Ferencvárost? Ha nem találtak bűnöst, miért büntettek meg minket?

Index: Ön szerint a korábban kiszabott büntetés reális volt?

Négy testület is úgy ítélte meg, a Magyar Labdarúgó Liga törvénytelen úton járt el. Az új ligaigazgató, Szieben úr azt ígérte, az MLL a törvényesség betartásával fog dolgozni. Érdeklődve várjuk mit fog tenni.