Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

A Ferencváros a tabella élére ugrott

2003.11.06. 12:47
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elfogadta a Legfőbb Ügyészség óvását, érvénytelenítette korábbi döntését és visszaadta a május 30-án az Üllői úton történtek vizsgálatát a Magyar Labdarúgó Ligának. Ez azt jeleneti, hogy - legalábbis - az újabb döntésig, a Ferencváros visszakapta a levont hat bajnoki pontot és az Arany Ászok Liga élére ugrott.
Szerdán zárt ülést tartott a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége a Legfőbb Ügyészség óvásaival kapcsolatosan, amelyeket a május 30-án az Üllői úton történtek labdarúgóligabeli, illetve szövetségi vizsgálataival kapcsolatban hozott - olvasható az FTC.hu-n. Az ülést követően dr. Bozóky Imre, a szövetség elnöke ismertette a döntést.

"Az MLSZ elnöksége úgy döntött, hogy elfogadja a Legfőbb Ügyészség óvását, és átadja az ügyet a Magyar Labdarúgó Ligának (MLL), amely hamarosan hoz egy újabb elsőfokú határozatot, amelyet a Ferencváros vagy elfogad vagy fellebbez az ellen" - hangzottak Bozóky szavai, amelynek értelmében a Ferencvárostól levont hat pont visszakerül a IX. kerületi egylethez.

Az elnök hangsúlyozta, hogy az MLSZ elnöksége nem értett egyet mindenben az ügyészség benyújtott óvásaival, ám azzal magyarázta a döntést, hogy a szövetség szeretné mielőbb rendben tudni a május 30. óta húzódó ügyet, hiszen nem tenne jót a honi labdarúgásnak egy vélhetően 4-5 évig húzódó per.

A Ferencváros honlapja úgy tudja, a Liga csak 5-6 hét múlva hoz ismételten döntést az ügyben, így elképzelhető, hogy az őszi idény befejezése után még nem lesz tudható pontosan, hogyan áll véglegesen az őszi szezon utáni tabella.