Emőke
-4 °C
9 °C

Ronaldinho kontra Beckham

2003.11.07. 09:00
A barcelonai székhelyű El Mundo Deportivo című napilap összehasonlította a spanyol labdarúgó bajnokság idei átigazolási szezonjának két legnagyobb sztárját.
A lap hét pontban foglalta össze, miben jobb a barcelonai Ronaldinho a Real Madridot erősítő Beckhamnél. Az első pontban az életkort hasonlította össze a lap, és itt máris előnyre tett szert a brazil, hiszen még csak 23 esztendős és még rengeteget fejlődhet, míg az angol már 28 éves. A második pontnak van talán a leginkább köze a realitáshoz, hiszen itt abban látják a különbséget, hogy amíg Ronaldinho a csapata vezére, addig Beckham egy a sok közül a Real "világválogatottjában".

A harmadik pont leginkább a pályán kívüli viselkedésre tér ki, hiszen míg a világbajnok egyszerűen csak futballista, addig a Manchester egykori sztárja inkább hasonlít egy színészsztárra. A negyedik pont szerint Ronaldinho játéka sokkal hasznosabb, hiszen a pálya közepén játszik, ahol a játék a legtöbb esetben folyik. Ezzel szemben Beckham csapatában csak a jobb-szélen mozoghat.

Anyagilag Beckham nyert
Beckham 35 millió euróért került a Manchester Unitedtől a madridiakhoz, éves keresete mindenféle reklám bevétellel együtt körülbelül 15 millió euró.

Ronaldinhoért a Barca 32 millió 250 ezer eurót fizetett a a Paris Saint-Germainnek, ő azonban csak 5 millió 200 ezer eurót tehet zsebre.

Ezzel szorosan összefügg a következő pont is, hiszen a lap szerint Ronaldinho beadásaival, szabadrúgásaival és az egyéni megoldásaival egyaránt képes veszélyt teremteni az ellenfél kapuja előtt, míg "ellenlábasa" mindössze beadásaival és szabadrúgásaival segíti együttesét.

Ronaldinhot mellett hozza fel a lap, hogy például a múlt heti Real Sociedad elleni találkozón még sérülten is vállalta a játékot, ellenben Beckhamel, aki már a legapróbb sérülés esetén is lemondja a szereplést. Az eddigieket összegezve a hetedik pontban az El Mundo úgy ítéli meg, hogy Barcelonában egyedül Ronaldinhoé a felelősség a csapat jó szerepléséért, míg Madridban a felelősség megoszlik.

Összehasonlítás:
Összehasonlítás: A lap összehasonlította a bajnokságban eddig mutatott teljesítményüket is.

Ronaldinho Beckham
10 Meccs 8
4 Gól 2
3 Gólpassz 4
15 Szabálytalanság 13
37 Szabálytalanság ellene 26
2 Sárga 4
19 Labdaszerzés 24
86 Labdavesztés 61