Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Szentes: A továbbjutás még nem dőlt el

2003.11.07. 14:20
Kapcsolódó cikkek (1)
Szentes Lázár, a Debreceni VSC-MegaForce vezetőedzője elégedett csapata teljesítményével, bár úgy véli, a szerencsére is szükség volt, hogy döntetlennel érjen véget a görög PAOK Szaloniki elleni mérkőzés a labdarúgó UEFA Kupa 2. fordulójában.
"Nagyon nehéz találkozó volt, s leginkább harcosságunknak köszönhetjük az eredményt. A továbbjutás még nem dőlt el, de az 1-1 jó kiindulási alap a három hét múlva sorra kerülő visszavágóra" - mondta az összecsapást követő sajtótájékoztatón a hajdúságiak mestere.

A görög edző is edző elégedett

Görög kollégája, Angelosz Anasztasziadisz meglepő módon szintén elégedettségét fejezte ki: "Nagyon jó mérkőzést játszottunk a fizikálisan remekül felkészített ellenfelünkkel. Kezünkben volt a meccs, de egy kapitális védelmi hiba miatt nehéz lesz kiharcolni a továbbjutást. Összességében elégedett vagyok a játékosaimmal".

Szekeres hetekre kidőlt

Szentesnek azért a búslakodásra is akadt oka, ugyanis meghatározó védőjét, Szekeres Tamást sérülés miatt le kellett cserélnie, s az első vizsgálatok szerint a játékos oldalszalag-szakadást szenvedett, így valószínűleg idén már nem léphet pályára.

Érdekesség: a magyar együttes játékosait nemhogy megijesztette a pokoli hangulat, hanem inkább feldobta őket. Így vélekedett a gólszerző Bajzát Péter és a büntetőt elvégző Éger László is. Utóbbit egyébként annak ellenére bántja a kihagyott 11-es, hogy végül a kipattanót sikerült értékesíteni.

Büntetés vár a PAOK-ra

A mérkőzés botrányos körülmények közepette ért véget, mivel a horvát Trivcovic játékvezető a 94. percben már a második görög találatot nem adta meg les miatt, s a hazai fanatikusok beugráltak a pályára. Az európai szövetség minden bizonnyal komoly büntetést szab majd ki a PAOK-ra.

A Debrecen masszív védekezésének, valamint lendületes és bátor kontrajátékának köszönheti a döntetlent, amelyre rá is szolgált, hiszen ellenfele nem tudott túl sok lehetőséget kialakítani. A november 27-én 18 órakor kezdődő visszavágót a magyar csapat várhatja kedvezőbb helyzetből, akkor a bíró az izraeli Alon Yefet lesz.