Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
szombat 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Bomba robbant a futballmeccsen

2003.11.14. 11:11
Házilag készített bombát dobott egy szurkoló a pályára az Irán-Koreai NDK futballmeccsen, amely megsebesített egy vendégfutballistát.
Csütörtökön Teheránban az Iránban megszokott hatalmas érdeklődés mellett rendezték az Irán-Koreai NDK Ázsia-kupa selejtezőt. A meccs második félidejében a hazaiak Ali Daei büntetőjével vezetéshez jutottak, majd az 56. percben egy hazai szurkoló bombát dobott a pályára. A robbanószerkezet megsebesített egy játékost, akit könnyebb sérülésekkel kórházba kellett szállítani.

Félbeszakadt a meccs

A vendégcsapat az eset után azonnal levonult a pályáról, így a meccset nem tudták befejezni, a bíró kénytelen volt lefújni a találkozót.

A vendégcsapatot is megbüntethetik

Egyelőre nem tudni, mikor és hogyan fog folytatódni a mérkőzés, újrajátsszák-e mind a kilencven, vagy csak a maradék 34 percet. Az iráni futball szövetség szerint ugyanis a KNDK játékosainak nem lett volna joga levonulni a pályáról. "A szurkoló tette elítélendő, de ettől még nem kellett volna az észak-koreaiaknak lemenni a pályáról. A játékos sérülése ráadásul nem is olyan súlyos, hiszen nem sokkal a beszállítása után már ki is engedték a kórházból" - nyilatkozta egy iráni sportvezető.

Az ázsiai szövetség már jelezte, vizsgálják a történteket, és minden körülmény figyelembe vétele után hozzák meg döntésüket: megismétlik a meccset, befejezik a meccset, felelősségre vonják az irániakat, vagy - még ez is felmerült - megbüntetik a vendégcsapatot, mondván, a játékosuk csak szimulált.