Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Meglepetésekkel teli futballhétvége

2003.11.17. 13:40
A labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezők mellett, több barátságos mérkőzést rendeztek Európában, míg Dél-Amerikában már a 2006-os világbajnoki selejtezők harmadik fordulójánál járnak.
A 2004-es portugáliai labdarúgó Európa-bajnokságra készülő olasz válogatott barátságos mérkőzésen Anconában egygólos győzelmet aratott a románok felett, ezzel feledtetve a szerdai, lengyelektől elszenvedett vereséget.

Az angolok hazai környezetben alaposan belekezdtek a dánok ellen, de hiába vezettek már az ötödik percben, három perccel később a dánok egyenlítettek. Egy perccel később, Cole gólja után azonban már ismét a hazaiaknál volt az előny. Sandék továbbra sem adták fel és még az első játékrészben egyenlítettek, a lefújás előtt nem sokkal pedig a győzelmet jelentő találatot is megszerezték.

Blamák Dél-Amerikában

Az Eb-címvédő franciák viszonylag könnyedén győzték le a 2006-os vb-házigazda németeket, akik ezen a találkozón avatták fel új, fekete színű mezüket. A gallok góljait Henry és két találatig jutó Trezeguet szerezték. A jövő évi kontinensvetélkedő házigazdája a portugál együttes csak döntetlenre volt jó hazai pályán a több mint egy órát emberhátrányban játszó görögökkel szemben.

A csehek "focisulit" tartottak kanadai hallgatókkal, míg a szerdai magyarok elleni mérkőzésre készülő észteket az albánok verték két góllal. A mieinkkel egy selejtezőcsoportban szerepelt lengyelek az olaszok után a hétvégén a szerbeket is megverték, egy gólokban gazdag összecsapáson.

A dél-amerikai vb-selejtezők legnagyobb meglepetését Peru szolgáltatta, mely 1-1-es döntetlent harcolt ki Brazíliával. A selecao Rivaldo büntetőből szerzett góljával került előnybe, melyet Solano egalizált. Ugyancsak nagy meglepetésnek számít, hogy Kolumbia hazai környezetben szenvedett egygólos vereséget a kontinens leggyengébbjének tartott alakulatától Venezuelától. Az argentinok magabiztosan verték Bolíviát, míg Uruguay és Paraguay csak nehezen tudott Chile és Ecuador fölé kerekedni.

Eredmények:
Barátságos találkozók eredményei:

Olaszország-Románia 1-0
(Di Vaio 58.)

Anglia-Dánia 2-3
(Rooney 5., J. Cole 9., illetve Jörgensen 8., 30., utóbbit 11-esből, Tomasson 83.)

Németország - Franciaország 0-3
(Henry 21., Trezeguet 55. és 81.)

Portugália - Görögország 1-1
(Deco 61. illetve Lakis 46., kiállítva: Karagounis 30.)

Csehország - Kanada 5-1
(Jankulovski 25., Heinz 49., Poborsky 55., Sionko 63., Skacel 82. illetve Radzinski 89.)

Albánia - Észtország 2-0
(Aliaj 26., Bushi 81.)

Portugália-Görögország 1-1
(Resendes (60., illetve Kacuranisz 47.)
kiállítva: Karagunisz (30.)

Lengyelország-Szerbia és Montenegró 4-3
(Niedzielan 27., Rasiak 30., Kosowski 74., Zurawski 82. illetve Boskovics 69., Vukics 78., Iliev 87.)

A vb-selejtezők eredményei:

Argentína- Bolívia 3-0
Kolumbia-Venezuela 0-1
Paraguay-Ecuador 2-1
Uruguay-Chile 2-1
Peru-Brazília 1-1