Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Gellei: Nem mondok le

2003.11.19. 20:46
Elenyésző érdeklődés mellett, Gellei Imre kapitánykodásának leggyengébb játékával kapott ki a magyar válogatott az Üllői úton attól az Észtországtól, amely a hétvégén Albániában szenvedett vereséget. A szövetségi kapitány öt újoncot avatott a második félidőre teljesen széteső nemzeti tizenegyben. Gellei Imre biztos benne, hogy nem marad a válogatott kispadján, de a vereség ellenére nem távozik szerződésének lejárta előtt, mert "nem történt semmi olyan, ami a lemondásomat indokolná".
A hajrában szerzett góllal nyert 1-0-ra Észtország az Üllői úton a magyar labdarúgó-válogatott utolsó idei mérkőzésén. Gellei Imre újoncokkal teletűzdelt, tartalékos együttese teljesen szétesett a második félidőre, amikor az észtek átvették az irányítást. Gellei Imre búcsúmeccsét egyébiránt feleannyian látták, mint a hétvégi Felcsút-Budaörs NB III-as rangadót.

"Nem ismerték egymást"

Ennél gyengébben nem játszott a magyar nemzeti tizenegy, amióta ? irányítja a munkát, ismerte el a szövetségi kapitány a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. A sok újonc - Bodor Boldizsár, Simek Péter, Németh Norbert, Pest Krisztián, Hercegfalvi Zoltán - bevetését a kapitány a sérült játékosok nagy számával indokolta, azt pedig, hogy a Videoton csatára egy barátságos mérkőzésen öt perc erejéig debütálhatott, Bodor fáradtságával magyarázta.

A játékosokon érződött a két utolsó, elbukott Eb-selejtező miatti csalódottság - vélte a leköszönő kapitány, aki a feltűnően sok hibával, a kapkodóvá vált játékkal magyarázta a vereséget, hozzátéve: "a második félidőben nagyon jól megkontráztak minket". Gellei nem érzi úgy, hogy cserbenhagyták volna a játékosok, de nem ismerték egymást, ennek tudható be a gyenge játék.

Még másfél hónap

Az észtek kapitánya, nem érzett nagy különbséget együttese hétvégi és szerdai mérkőzése között. Igaz, akkor a baltiak Tiranában 2-0-ra kaptak ki az albánoktól. Arno Pijpers szerint a második félidőben már jobban érezték a játékot és átvették a vezetést, ettől függetlenül mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést.

Gellei Imre a mérkőzés után egyértelműen fogalmazott, "új arc kell a válogatott élére", nem hagyott tehát kétséget afelől, hogy január elsejétől már nem ő irányítja az együttest. Azonban nem érzi úgy, hogy az észtek elleni, arcpirító vereség ellenére még hivatali idejének lejárta előtt távoznia kellene: "nem történt semmi olyan, ami a lemondásomat indokolná", mondta Gellei Imre.

Ezek szerint játszhat bármilyen gyengén a magyar válogatott, Gellei Imre ragaszkodik a hátralévő másfélhavi fizetéséhez. Megértjük, kapitány úr: jön a karácsony.