Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Szégyenteljes vereség az észtektől

2003.11.19. 19:06
Ötszáz néző sem volt kíváncsi a magyar labdarúgó-válogatott idei utolsó fellépésére. Akik otthon maradtak, semmit nem veszítettek, Lisztesék gyenge színvonalú meccsen megalázó vereséget szenvedtek. Nagyobb arányban is kikaphattak volna.
Gellei Imre szövetségi kapitány feltehetően utolsó mérkőzésén új összetételű magyar válogatott - Bodor és Simek először játszott, Pető Zoltán visszatért - próbálta legyőzni a selejtező csoportjában hasonlóan a magyarhoz negyedik helyen végzett észt válogatottat.

Szabics hagyta ki az egyetlen magyar helyzetet

Az első helyzetet az észtek hagyták ki, a hatodik percben a magyar labdavesztés után kilépő Vikmäe tizenkét méterről Királyba lőtte a labdát. Huszonöt percig kellett várni az első magyar lövésre, akkor Lipcsei húszméteres - nem túl erős - lövését biztosan fogta Poom.

Ezek után árnyalatnyi fölénybe került a magyar csapat, Szabics lövése azonban célt tévesztett, miképp Lendvai nyolcméteres kísérlete is. A fordulás után három perccel a Perugiával szóba hozott Lisztes lőhetett a tizenhatosról - mellel tette maga elé a labdát -, de a labda pár centivel fölészállt.

A másik félidőben helyzetünk sem volt

Most mi legyen?

 • 1832
  Magyar foci mondjon le!
 • 188
  Új kapitányt, új játékosokat!
 • 115
  Csatlakozzunk Brazíliához!
 • 39
  Több türelemet a válogatottnak!

Az ötvenkettedik percben - szerencsénkre - kimaradt a meccs legnagyobb helyzete. Lindpere beadása után Oper került hatalmas ziccerbe, három méterről lőhetett, de eltörte a labdát, és csúnyán fölélőtt. Szűk tíz perc múlva Lindpere lövését védte Végh.

Az amúgy is igen gyenge színvonal a folytatásban még inkább visszaesett, a romokban heverő magyar válogatott az olykor indokolatlan cserékkel még rosszabb lett, és erőtlen volt ahhoz, hogy komoly helyzetet dolgozzon ki, így az irányítást átvevő észtek a hajrában a maguk javára fordították a találkozót.

Rooba nem hibázott

Két impotens magyar védő között - akik egymásra vártak a felszabadítással - Rooba tizenhárom méterre a kaputól ráfordult egy labdára, és nagy gólt lőtt. A labda a felső lécet érintve vágódott a gólvonal mögé.

Az észtek a múlt hétvégén 2-0-ra kikaptak Albániában.

Jegyzőkönyv:
Magyarország-Észtország 0-1 (0-0)
Üllői út, 600 néző, v: Sedivy (cseh)
Magyarország: Király (Végh a szünetben) - Korolovszky, Dragóner, Pető - Simek (Pest 67.), Lendvai (Farkas a szünetben), Lipcsei (Miriuta a szünetben), Bodor (Hercegfalvi 85.) - Lisztes (Németh 62.) - Gera (Kovács 44.), Szabics
Észtország: Poom - Allas, Stepanov, Piiroja, Klavan - Kristal, Reim (Haavistu 76.), Viikma:e - Oper (Rooba 65.), Zelinski, Lindpere
gólszerző: Rooba (86.)
sárga lap: Dragóner (45.), Korolovszky (61.), illetve Haavistu (90.)