Emőke
-4 °C
9 °C

Pénteken lemond Gellei

2003.11.20. 13:20
Az észtektől elszenvedett szégyenteljes vereség után Gellei Imre a labdarúgó válogatott szövetségi kapőitánya úgy gondolta nem mond le, kitölti decemberig tartó szerződését. A szakember csütörtök reggelre meggondolta magát, jelezte, pénteken mégis beadja lemondását.
Kiábrándító játékkal, és szégyenletes vereséggel búcsúzott a labdarúgó-válogatottól Gellei Imre szövetségi kapitány, aki az észtek elleni találkozó után elismerte: irányításával csapata egyszer sem futballozott olyan gyengén, mint szerdán az Üllői úti stadionban.

Gellei: új ember kell!

"Gratulálok ellenfelünknek, de a vereséget csak magunknak köszönhetjük. Nem értem, miért siettettük a játékot, mivel így rengeteg átadási és átvételi hibát vétettünk. Akinél a labda volt, az egymaga akarta eldönteni a mérkőzést" - értékelt a búcsúzó szakember a vereség után.

Gellei a találkozót követő sajtótájékoztatón egy, a jövőjét firtató újságírói kérdésre válaszolva kizárta annak lehetőségét, hogy továbbra is a válogatottnál maradjon, mert mint mondta: figyelembe véve az utóbbi mérkőzések eredménytelenségét, mindenképpen új emberre van szükség az együttes élén, így sok sikert kíván az utódjának.

Szerda este még maradt volna

Most mi legyen?

 • 1831
  Magyar foci mondjon le!
 • 187
  Új kapitányt, új játékosokat!
 • 115
  Csatlakozzunk Brazíliához!
 • 39
  Több türelemet a válogatottnak!

Az Index kérdésére a találkozó után ugyanakkor kijelentette, hogy szerződésének december 31-i lejárta előtt még nem mond le, a Napkelte csütörötök reggeli adásában viszont már azt mondta: a pénteki elnökségi ülésén beadja lemondását. A távozó edző hozzátette: a mostani vereségre az sem lehet mentség, hogy a sok sérült miatt öt újoncot avatott, hiszen három egymást követő pontos passzhoz nem kell éveken át együtt játszani, márpedig a második félidőben erre igen kevés példa akadt a hazai oldalon.

Míg a magyarok rossz megoldásokkal "szórakoztatták" a nemzeti együttes negatív hazai csúcsát jelentő párszáz nézőt, addig a vendégek időnként taktikusan és jól kontrázva futballoztak, és a 86. percben lőtt góljukkal megnyerték a mérkőzést

Huszonhárom meccsből hét győzelem

"Az első játékrészben csak kitapogattuk ellenfelünk gyenge pontjait, majd a folytatásban már mi irányítottunk. Ennek ellenére a hazaiak is nyerhettek volna, ám érződött, hogy rájuk nagyobb nyomás nehezedik, amivel nem tudtak megbirkózni" - vélekedett a meccs után Arno Pijpers, az észtek holland szövetségi kapitánya.

Gellei Imre irányításával a válogatott 2001 szeptember 5. és 2003 november 9. között összesen huszonhárom mérkőzést játszott. Ezekből hétszer nyert, négyszer játszott döntetlent és tizenkétszer kikapott. A gólkülönbsége ugyanakkor pozitív (harmincöt lőtt és harmincegy kapott gól), leginkább a San Marino, a Luxemburg és Makedónia ellen aratott nagy gólarányú győzelmeknek köszönhetően. (Tétmérkőzésen Gellei mérlege: három győzelem, két döntetlen, öt vereség). Idén ősszel a csapat valamennyi mérkőzését (Szlovénia és Lettország ellen idegenben, Lengyelorszég és Észtország ellen itthon) elvesztette.