Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Szöllősi : Nem is kerestem rosszul

2003.11.21. 16:19
Az Eb-selejtezőcsoportban elért negyedik hely és az észtektől elszenvedett kiábrándító vereség után Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya már jelezte, hogy a pénteki elnökségi ülésen lemond a posztjáról. Rajta kívül csak a sajtófönök távozik, de ő be is szól.
A Magyar Labdarúgó Szövetség pénteki elnökségi ülésén Gellei Imre szövetségi kapitány december 1-jei hatállyal benyújtotta lemondását. A kapitányváltás valójában már rég eldőlt, hiszen Gellei szerződése az év végén lejárt volna., a kérdés csak az volt, hogy a szakvezető lemond-e decemberi fizetéséről.

Még nincs új kapitány

Gellei az Európa-bajnoki selejtezőn elért, negyedik hely, valamint a szerdai, észtek elleni 0-1-es kudarc miatt érzi úgy, hogy mindenképpen "új arcra van szükség". Kapitánykodása utolsó hivatalos feladataként beszámolt az elmúlt időszak történéseiről, értékelését ellenszavazat nélkül elfogadták.

Utódjáról az elnökségi ülésen természetesen még nem születhetett döntés. Az új kapitáény személyéről az edzőbizottságnak kell javaslatot tennie, majd azt az MLSZ rendkívüli elnökségi ülésének elfogadni".

Róth valószínűleg marad

Az U21-es válogatottat szövetségi edzőként irányító Róth Antal szerződése szintén lejár december 31-én. Róth beszámolóját is ellenszavazattal fogadta el a szövetség vezérkara. Az elnökség tagjai a jövőre vonatkozó terveket egyetértésükkel tudomásul vették, ez azt jelenti, hogy valószínűleg meghosszabbítják a szakmai stáb kontraktusát. Az utánpótlás válogatott egyébként Róth irányításával a harmadik helyen végzett, és a nagy válogatotthoz hasonlóan kiesett az Eb- és egyben olimpiai) selejtezőkön.

Bozóky Imre, a szövetség elnöke decemberre ígért új kapitányt, kinek kijelölése előtt meghallgatják a szakmai bizottságot, az edzőképző központ és az edzőtestület szakembereit is. A december eleji vb-selejtező sorsoláson az elnök és Berzy Sándor főtitkár képviseli hazánkat.

Lemond, beszól

Szöllősi György, az MLSZ sajtóosztályának a vezetője kommünikében indolota távozásának okát. "A kulturált, hatékony és európai kommunikációnak szinte minden előfeltétele hiányzik Magyarországon és az MLSZ-ben. Gellei Imre távozásával a szövetségben az utolsó előtti ilyen feltétel is megszűnt. Ezért lemondok az általam létrehozott sajtóosztály vezetéséről, noha végtelenül szomorú vagyok, mert 3 év temérdek munkája és évtizednyi lelkes felkészülés vált értelmetlenné. Ráadásul nem is kerestem rosszul..."

Szöllősi az Index érdeklődésére elmondta, hogy a magyar futball minden tényezőjére - edzőkre, játékosokra, újságírókra - gondolt, amikor a kommunikáció előfeltételének hiányáról beszélt.