Valér
4 °C
8 °C

Sárga(-kék) trikó a siófokiakon

2003.11.23. 01:21
A Balaton FC ismét nem törődött a papírformával, és Csertői Aurél együttese a DVSC idegenbeli legyőzésével az Arany Ászok Liga élére ugrott a magyar futballban újabb történelmi mélypontot jelentő észtek elleni válogatott mérkőzés és az egykori világraszóló siker, a londoni 6-3 keddi ötvenedik évfordulója között rendezett bajnoki fordulóban.
A két játékrész elején lőtt gyors gólokkal győzte le hazai pályán az eddigi utolsó helyezett Békéscsaba a Győrt a kora délutáni első mérkőzésen. Az Előre sikerében nagy része van Javrujannak, aki gólja mellett a második találatot előkészítette. A viharsarkiak ezzel megkezdték menekülésüket a kiesőhelyekről. Békéscsaba-Győr 2-0 (1-0)

Supka Attila együttese azonban csak órákra léphetett ki a kiesőzónából, ugyanis újra a tavalyelőtti bajnok Zalaegerszeggel végződik az NB I-es tabella. Mihalecz István csapata hiába tudott egyenlíteni a Sopron otthonában, a veszélyesebb Matáv végül kicsikarta a győzelmet. Sopron-Zalaegerszeg 2-1 (1-0)

Sikeresebben próbálta meg elkerülni az utolsó két helyre süllyedést a hetek óta kiábrándítóan futballozó Lomardc FC Haladás, miután hétszázhatvanhárom perc után lőttek gólt bajnokin ismét a szombathelyiek. A Videoton elleni idegenbeli mérkőzésen a Haladás futballistái úgy gondolhatták, ha már megtették ezt a szívességet szurkolóiknak, akkor a győzelemre is szükségük van. A két büntetőt is elhibázó fehérváriak gödörbe kerültek, egymás után harmadszor kaptak ki. Videoton-Haladás 1-2 (1-2)

Újpesten az első hatba kerülés volt a tét, de a hazaiak csak tíz ember ellen tudtak gólt lőni a Pécsnek. Az utolsó tíz perc kezdetéig vezetett Nagy Tamás csapata, de Sketiani két kezezéssel kiállítatta magát, Kovács pedig ezután egalizált. Újpest-PMFC 1-1 (0-1)

A debreceni "rangadón" aztán a tabella élére ugrott az eddig is meglepetéscsapatnak számító Balaton FC. Azt csak remélni lehet, Sándor Tamásék fejben már a PAOK elleni visszavágón voltak, nem pedig formán kívül kerültek. Debrecen-Siófok 0-1 (0-0)

Szerényre sikeredett első félidő és egy érdekesebb második negyvenöt perc után döntetlent hozott a tizenötödik forduló zárómérkőzése, az MTK-Ferencváros örökrangadó. Illés szerencsés találatára Dragóner válaszolt, de a Fradi így is elvesztette a korábban elvett pontjai visszakapása óta őrzött első helyét. MTK-Ferencváros 1-1 (1-0)