Valér
4 °C
8 °C

A Ferencvárosé lesz a Fradi

2003.11.24. 19:23
A Ferencváros elnöke, Furulyás János már aláírta a szerződést a Fotexet váltó szponzorral, de még nem mondhatja meg, melyik az a cég. A keddi küldöttgyűlésen kiderül.
A kedd délelőtti küldöttközgyűlés előtt hétfőn három órakor összeült a Ferencvárosi Torna Club elnöksége, mely zárt ülésen tárgyalt az FTC Rt. jövőjéről. Az elnökségi ülést követően Furulyás János, az FTC elnöke tájékoztatta a sajtó képviselőit.

A Fradi-sör és a -whisky a Fotexé marad

"Az elnökség egyhangúlag elfogadta azt az előterjesztést, mely a Fotex Rt. kivonulásával kapcsolatos, illetve az FTC Rt. jövőjéről hivatott rendelkezni. Mindezek alapján elmondhatom, hogy a küldöttgyűlésnek két napirendi pontja lesz. Az első: a Fotex Rt-vel aláírt, és a tulajdonosváltásról szóló dokumentum ismertetése és jóváhagyása. A második: egy új szponzorral kötendő, már aláírt szerződés ismertetése és jóváhagyása" - mondta a klub elnöke.

Ezek után hozzátette, hogy csak annyit mondhat el, hogy "a Fotex Rt. kivonul és részvényeit visszaadja a Ferencvárosi Torna Clubnak. A Fotex Rt. által eddig kifizetett 1 milliárd 850 millió forint - az eredeti vételárnak több mint a fele - ellenértékeként a Fotex Rt. megkapja az úgynevezett részleges kereskedelmi jogokat. Vagyis amit a Fotex Rt. létrehozott, azaz a Fradi TV-t, a 100% Fradi című újságot, az FTC.hu-t, a Fradi-sört, a Fradi-whiskyt, és egyéb bevezetésre váró termékeket, a továbbiakban is az eddigi többségi tulajdonos üzemelteti, illetve bocsátja ki."

Az új szponzor a futballban nem volt jelen eddig

Furulyás hangsúlyozta: "a Fotex Rt. a jövőben támogatói kapcsolatban marad a Ferencvárossal, hiszen három éven keresztül, éves szinten 100 millió forinttal támogatja majd a Ferencvárost. A Fotex Rt. kivonulásával egy időben az FTC egy olyan cégcsoporttal kíván szponzori szerződést kötni, amely eddig a futballban nem volt jelen."

Az elnök kijelentette: "A cégcsoport vezetője cégei nyereségéből, illetve saját vagyonából támogatja majd a klubot. Az új szponzor három éven át jelentős, ám egyelőre még nem publikus összegekkel kíván támogatni, és utána tulajdonrészt szeretne vásárolni az FTC Rt-ben. Az új támogató által juttatandó éves összeg nagyságrendje csak a keddi küldöttgyűlés után lesz nyilvános."