Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Jegyüzérek Debrecenben

2003.11.27. 11:16
Az utóbbi évek legnagyobb magyar futballsikerét érheti el a Debrecen csütörtök délután a görög PAOK elleni UEFA-Kupa visszavágón. A három hete Szalonikiben elért 1-1- után Szentes Lázár csapatának már a gólnélküli döntetlen is továbbjutást érne, és így tizennyolc év után játszhatna ismét magyar csapat az egyik nemzetközi kupa tavaszi fordulóiban. Hajrá!
Debrecenben már napokkal ezelőtt elfogyott valamennyi jegy, a Loki tehát több mint hatezer néző előtt fogadhatja a görög PAOK Szalonikit. A DVSC honlapjának fórumaiba beírók szerint a hajdúsági városban ma már háromszoros-négyszeres áron kínálnak belépőket a jegyüzérek.

Ilyen felfokozott várakozás a Zalaegerszeg-Manchester meccs óta nem előzte meg magyar klubcsapat mérkőzését, de a tavaly augusztusi országos érdeklődés elősorban az angoloknak szólt. Most viszont - a Videoton 1985-ös UEFA-Kupa sikerei óta először - reálisan bizakodhatnak a szurkolók abban, hogy téli szünet után is lesz magyar csapat az egyik európai kupában.

Negyven százalék

Az odavágón a Debrecen kifejezetten értékes, bár szerencsés döntetlent ért el Szalonikiben, ahol a horvát játékvezető az utolsó percekben két hazai gólt is érvénytelenített les miatt, a második esetben tévesen.

Szerencsére maguk a debreceni játékosok is emlékeznek a körülményekre, és szerényen úgy vélik, hogy még mindig nem ők az esélyesek. Dombi például csak negyven százalékot ad a Lokinak, ugyanakkor emlékeztet a litván Ekranas elleni selejtezőre, amikor ugyancsak 1-1-es döntetlen után jutottak tovább (bár csak a hosszabbításban, ezüstgóllal).

Gól kell a PAOK-nak

Egyelőre annyi biztos: ha a PAOK nem lő gólt, akkor kiesik, ha viszont igen, akkor Debrecennek is be kell találnia legalább egyszer. És az is biztos, hogy ehhez a pénteken a Siófok ellen hazai pályán elvesztett bajnokin mutatott teljesítménynél több kell. Már csak azért is, mert a PAOK egyre jobb formába lendül, a hétvégén az egyik városi riválisukat, az Irakliszt győzték le 2-0-ra, és biztosan tartják harmadik helyüket.

Az Index a mérkőzésről online közvetítést ad.

Várható kezdőcsapatok
Debrecen, UEFA-Kupa-visszavágó, Játékvezető: Yefet (izraeli), 17.00 (Sport1)
Debrecen: Tomic - Nikolov, Éger, Flavio Pim, Szatmári - Habi, Sándor, Kiss, Böőr - Dombi Bajzát
PAOK: Atmacidisz - Udeze, Vokolosz, Hasziotisz - Feutchine, Hagan, Kucisz, Vangelisz, Karadimosz - Szalpingidisz, Jaszemakisz