Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

'Életünk legnagyobb sikere'

2003.11.28. 10:53
"Szerettünk volna támadni, de nem nagyon tudtunk" - említette meg Szentes Lázár, a PAOK búcsúztatása után. A görög szakvezető azt emelte ki, hogy az övé a jobb csapat, de csak gratulálni tud. A debreceni játékosok klassziscsapattal szeretnének játszani februárban.
"A sorsolásig nem érdekel, hogy ki lehet a következő ellenfelünk. Most is olyan csapatot búcsúztattunk, amelyet sokkal magasabban jegyeznek, hiszen a PAOK a kiemeltek között volt" - mondta a válogatott középpályása, Böőr Zoltán. "Pályafutásom legnagyobb sikerének tartom a továbbjutást, az első, 1999-es Magyar Kupa-győzelmünkkel egy szintre helyezem."

Egy kis eredmény is hihetetlen lelkesedést vált ki

A rendkívül boldog futballista hozzátette: agresszívebb, rámenősebb futballt várt a riválistól. "Még a Szalonikiben mutatott szintet sem érték el. De ez nem is foglalkoztatott különösebben a meccs közben, az volt a fontos, hogy mi jussunk tovább a párharcból" - értékelt.

A hazai pályákon rég nem tapasztalt fantasztikus hangulatot többen is kiemelték. "Már a bemelegítés alatt elképesztő volt a szurkolók lelkesedése. Számomra a Dunaferr győri kupamérkőzéseit idézte" - dicsérte a lelkes drukkereket a korábban Dunaújvárosban szerepelt Éger László. "Ismét bebizonyosodott, hogy Magyarországon imádják a futballt. Már egy "kis" eredmény is hihetetlen lelkesedést vált ki, mindenki láthatta, hogy most mit jelentett a Görögországban elért döntetlenünk."

Szentes: a játék minősége feledhető

Társával ellentétben Szatmári Csaba debreceni példát is említett a csütörtök estével kapcsolatban. "Utoljára a Bordeaux elleni 3-1-es győzelmünk alatt éltem át hasonlót. Most viszont a vendégeket is sokan biztatták, így talán még nagyobb volt a lelkesedés."

A drukkereket egy pillanatig sem zavarta, hogy inkább küzdelmet láthattak, hiszen a közel 7000 férőhelyes stadionban a harmadik fordulóba jutás volt a tét. "A játék minősége feledhető volt, de az eredmény még sokáig emlékezetes marad. Futballistáim talán tudat alatt is a védekezésre figyeltek, így nem volt sok helyzetünk" - magyarázta Szentes Lázár, a hazaiak vezetőedzője. "Szerettünk volna támadni, de nem nagyon tudtunk. Azonban ismét ki kell emelnem: kiváló ellenfelet búcsúztattunk, ez növeli a sikerünk értékét."

Klassziscsapatot várnak

A tréner ezúttal nem számíthatott az első találkozón megsérült Szekeres Tamásra, aki sokat izgult a visszavágón. "Nagyon rossz érzés volt kívülről figyelni a fiúkat. De végig bíztam a csapatban, s szerencsére a vendégek igazán csak az első negyedórában veszélyeztettek. Kiválóan oldottuk meg a feladatunkat, a terület leszűkítésével nehezítettük meg a görögök dolgát" - nyilatkozott a válogatott védő.

Az UEFA Kupa harmadik fordulójának sorsolása december 12-én lesz, s abban a játékosok egyetértettek, hogy sztárcsapattal szeretnének játszani. Szekeres angol ellenféllel találkozna, Szatmári a Liverpool mellett az AS Romát említette. Égernek nincs egyértelmű favoritja, de szintén klasszis rivális ellen akar tavasszal bizonyítani.

A PAOK edzője: a cseréink sem sikerültek

A PAOK-ot irányító Angelosz Anasztasziadisz már nem álmodhat a következő körről, ez érthetően le is törte. "Nagyon szomorú vagyok, csak az első félórában nyújtottuk azt, amit vártam. Sajnos, nem éltünk a lehetőségeinkkel, s a szünet után már nem is tudtuk feltörni a hazaiak védekezését, a cseréink sem sikerültek. Pedig a miénk a jobb csapat."