Antal, Anett
16 °C
23 °C

Lázadnak a Hertha szurkolói és játékosai

2003.12.02. 10:25
A bajnokságnak dobogós reményekkel nekivágó Hertha BSC hetedik vereségét elszenvedve kieső helyre sodródott. Király és Dárdai csapatánál azonban továbbra is kitartanak a korábbi ultimátumokat nem teljesítő edző mellett. Pedig már a játékosokkal is egyre több a konfliktusa.
A Schalke elleni vasárnapi 3-1-es hazai vereség után ismét fellázadt a Hertha szurkolótábora a csapat edzője, a holland Huub Stevens ellen, hiszen megint kieső helyre csúszott vissza az együttes. A vendégdrukkerek nagy egyetértésben szidták a hazaiakkal együtt a szakvezetőt, aki tavaly a Schalkétől ment Berlinbe.

A nem teljesített ultimátum ellenére maradhatott

Stevens néhány fordulóval ezelőtt ultimátumot kapott feletteseitől, miszerint a gárdának két idegenbeli meccsét, a Roctock valamint a Wolfsburg ellen mindenképpen meg kell nyernie. A Hansa városban nyertek is Dárdaiék - a soron következő kupameccsen Király tizenegyeseket fogott, így mentette meg az edzőt -, másodszorra azonban alulmaradtak, de az elöljárók önmaguk döntését felülbírálva úgy döntöttek: maradhat a tréner. A Hertha elbúcsúzott az UEFA-Kupától is - egy ismeretlen lengyel csapat, a Groclin ejtette ki -, Stevens pozícióját még ez a baki sem kezdte ki.

A menedzser, Dieter Hoeness mindvégig kitart mellette, a Bild fel is teszi a kérdést, vajon kéz a kézben mennek a másodosztályba is? Hoeness többször kijelentette, a legjobb edzőnek tartja Stevenst, semmiképp sem kíván megválni tőle, inkább játékosoktól szabadul meg. (A trénernek feltehetően sok pénzt kellene fizetni, azért nem ebrudalták még ki.)

Bobic el sem ment a születésnapi partira

Hoeness a Schalke elleni vereség után is védelmébe vette a trénert, és nemcsak ötvenedik születésnapja miatt. "Tökéletes jellem, igazi nagy harcos" - mondta róla a pohárköszöntőjében. A Bildnek nyilatkozva azt is elmondta: "neves, válogatott játékosokból kell csapatot kialakítania, nem egyszerű emberekből."

A játékosok közül azonban már többen elpártoltak Stevens mellől. A válogatott csatár, Fredi Bobic, akivel pár hete rúgta össze a port - miután éles szavakkal kritizálta teljesítményét -, el sem ment a partira. Egy magát megnevezni nem kívánó futballista pedig a mester baklövéséről is említést tett. "A Kaiserlautern elleni vereség után egy értelmetlen futást vezényelt, ami csak élezte a feszültségeket."